YouTube Shazam'ı devirmek istiyor: Telefonunuza mırıldanın, YouTube size o şarkıyı bulsun

YouTube'un yeni özelliği ortaya çıktı: Aklınıza takılan bir şarkıyı sadece mırıldanmanız bile, YouTube'un size hangi şarkı olduğunu söylemesi için yeterli olacak.

Telefonunuza mırıldanın, YouTube size o şarkıyı bulsun

Google, cihazınızın mikrofonuna bir şarkı mırıldanmanızı ve YouTube'un şarkıyı belirlemesini sağlayan yeni özelliğini test ettiğini duyurdu. Bu özellik Apple'ın sahibi olduğu Shazam'a benziyor gibi görünse de önemli bir artısı var: Telefonunuzun arka planda çalan şarkıyı dinlemesine ihtiyaç duymak yerine, şarkıyı sizin mırıldanmanız yeterli oluyor.

Şu anda yalnızca Android cihazlar için test edilmekte olan özellik, arama yapmak için sizden en az üç saniyelik bir sese ihtiyaç duyuyor. Google bu özelliğin yalnızca Android cihazlarında YouTube uygulaması yüklü olan kullanıcıların küçük bir yüzdesine sunulduğunu söylüyor.

Google böyle bir özellik üzerinde ilk kez de çalışmıyor. TechCrunch'ın belirttiği gibi, şirket 2020 yılında Google uygulamasında ve Google Asistan aracılığıyla benzer bir özellik yayınladı. Ancak bu özellik, bir aramayı başlatmak için 10-15 saniyelik bir ses gerektiriyordu. YouTube'un yeni özelliği ile şirket, kullanıcıların ihtiyaç duyduğu ses miktarını yalnızca 3 saniyeye indirmeyi başardı.