Gmail Inbox Uygulaması, 2 Nisan'da Gidiyor

Kapanmayı bekleyen, bazı kullanıcıların severek kullandığı Google uygulamasının veda edeceği tarih ortaya çıktı!

Ve tarih belli oldu

Google, Inbox uygulamasını 2 Nisan itibariyle kapatacağını duyurdu. Bir süredir bu haberi bekleyen Inbox'un 2019'un ilkbaharında kapatılacağı söylenmişti.

Bazı kullanıcılar, uygulamayı açtıklarında hizmetin 15 gün sonra kapanacağına dair bir bilgi verildiğini söylüyor. Buradan Inbox'un 2 Nisan'da kapatılabileceği anlaşılıyor. Gösterilen bildirimde kullanıcının Gmail'e geçmesini sağlayacak bir bağlantı görüntüleniyor ve aynı mesajların Gmail'de güvenli biçimde beklediği söyleniyor. Google, Inbox'un sevilen işlevlerinden bazılarını Gmail'e getirmek için "sıkı biçimde çalıştığını" da belirtiyor.

2014'te sadece davetiye yoluyla kullanılabilen bir hizmet olarak açılan Inbox, epostalarınıza daha etkileşimli ve akıllı bir yolla ulaşmanızı sağlıyordu. Bundles işlevi, benzer konudaki epostaları bir araya getiriyordu. Bunun yanında epostaları beklemeye almanız ve akıllı cevaplar vermeniz mümkündü. Inbox, şu an Gmail'in kullandığı beyaz tasarımı da kullanıyordu.

Inbox, Google'ın şu sıralar kapatmaya hazırlandığı tek hizmet değil. Firma, sorunlu sosyal platformu Google+'ı da 2 Nisan'da kapatacak (sanırız Google, bu kapatmaları 1 Nisan'da yapacağı şakalarla karıştırmak istemiyor). Google+'ın kapatılmasında hizmette ortaya çıkan güvenlik sorunları etkili olmuştu. Bunlara ek olarak videolu sohbet hizmeti Allo ve URL kısaltma hizmeti goo.gl de kapanmayı bekliyor.

Okuyucu Yorumları