Google'da yaptığınız bazı aramalarda 3D teknolojisini ve sanal gerçekliği kullanabileceğinizi biliyor musunuz?

Google'da arama yapmak bazen inanılmaz imkanları da beraberinde getiriyor: 3 boyutlu ve sanal gerçeklik destekli Google aramalarını nasıl yapabileceğimizi anlatıyoruz.

3 boyutlu Google aramaları nasıl yapılır?

Google üzerinden arama yaptığınızda, herhangi bir hayvan hakkında detaylı bilgi bulabileceğinizi biliyorsunuz. Peki ama Android veya iOS cihazlarda, arama sayfası aracılığı ile belirli hayvanlarla veya nesnelerle etkileşime geçebileceğinizi de biliyor musunuz?

3B (3D) desteği ile Google, bazı hayvanları, nesneleri veya yerleri aradığınızda size "3D olarak göster" seçeneğini de sunuyor. Bu da aradığınız her neyse, onu 3 boyutlu olarak görmenizi sağlıyor.

Örneğin iPhone veya Android telefonunuzu kullanarak Google'da “zebra” araması yaparsanız normal metin, fotoğraf ve video sonuçlarına ek olarak zebrayı 3 boyutlu ve AR olarak da görüntüleyebilirsiniz. Google, içeriği tamamen yeni bir şekilde (hem deneysel hem de sürükleyici) deneyimlemenize yardımcı olmak için 3D teknolojisini artırılmış gerçeklikle birleştiriyor.

Bu özellik iki farklı imkan sunuyor. İlk olarak, hayvanları 3 boyutlu olarak görüntüleyebilirsiniz. Ancak belki de daha ilginç olan kısım, ARCore ile AR özellikli cihazları kullanarak alanınızda onları görüntüleyebilir ve onlarla etkileşim kurabilirsiniz. Bu da Google 3D hayvanları Android için en iyi AR uygulamalarından biri yapıyor.

Aralarında kaplan, aslan, çiftlik hayvanları, evcil hayvanlar ve hatta dinozorların bulunduğu pek çok hayvan 3 boyutlu olarak görüntülenebiliyor. Ayrıca böcekler ve aşağıdaki listede bulunan varlıkları da 3D olarak AR'de görüntüleyebilir ve onlarla etkileşime geçebilirsiniz:

  • Su altı ve sulak alan hayvanları
  • Anime
  • Kuşlar, evcil hayvanlar ve dinozorlar
  • İnsan anatomik sistemleri
  • Hücresel yapılar
  • Kimya, biyoloji ve fizik terimleri
  • Kültürel nesneler ve miras alanları
  • Otomobiller
  • Gezegenler ve doğal uydular

Ancak bu özellik tüm cihazlar ve tarayıcılar tarafından desteklemiyor; yalnızca mobil cihazlarda ve Chrome, Safari ve Brave gibi tarayıcılarda kullanılabiliyor. Bilgisayarlarda ve Firefox ve Edge gibi tarayıcılarda şu anda desteklenmiyor.

Android'de 3D sonuçları görüntülemek için Android 7 ve üzeri bir Android telefon kullanmanız gerekiyor. AR kullanarak 3D sonuçlarla etkileşime geçmek için ise ARCore çerçevesini destekleyen bir Android telefona ihtiyacınız var.

iOS üzerinde Google 3D sonuçları görüntülemenin yanı sıra iPhone'unuzda AR'de etkileşimde bulunmak için iPhone 6S veya sonraki bir sürümüne, iOS 11 ve sonraki bir sürümüne ve Safari'ye ile Google uygulamasına ihtiyacınız var.

Hayvan veya nesneleri 3D olarak görmek için "3D olarak göster" düğmesine basmanız yeterli. Daha eğlenceli bir deneyim için, odanızda veya alanınızda zebranın gerçek boyutlu bir görüntüsünü görüntülemek için “Alanınızda Görün” düğmesine dokunun. Ekranda önerildiği gibi, telefonunuzu aşağı doğru tutun ve doğru noktayı bulmak için hareket ettirin. Zemini bulduğunuzda, hayvan bulunduğunuz ortamda görünecektir. Gerçek boyutlu hayvanı alanınızda hareket ettirmek için dokunun. Yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için hareket komutlarını da kullanabilirsiniz. AR hayvanınızın fotoğrafını çekmek için kamera düğmesini kullanabilirsiniz.