Google Bard, artık sizin için YouTube videolarını da izleyebiliyor

Google'ın yapay zeka sohbet robotu Bard, artık YouTube videolarını izleyip içerikleri hakkındaki sorularınızı yanıtlayabilecek.

Google Bard, artık sizin için YouTube videolarını da izleyebiliyor

Google, Bard AI sohbet robotunu YouTube videoları söz konusu olduğunda daha derin ve anlamlı sohbetler yapabilmeniz için güncelledi. Şirket, en son deneme güncelleme kayıtlarında, Bard’ın YouTube uzantısının yeteneklerini genişlettiğini ve artık etkinleştirildiğinde üretken yapay zekanın “bazı video içeriklerini anlayabileceğini” duyurdu.

Google, örneğin Bard’a zeytinyağlı kek tarifi için videoda kaç yumurta kullanıldığını sorabileceğinizi söylüyor. Android Authority’nin önerdiği üzere, muhtemelen bir şeyi kendi başınıza nasıl yapabileceğinizi anlatan videolardaki belirli araçların adını da sormanız mümkün olacaktır. Ayrıca Bard, yiyecek incelemeleri videolarında bahsedilen restoranların nerede bulunduğunu veya belirli bir mutfağın nereden geldiğini söyleyebilecek.

Bard, YouTube’dan veri çekme yeteneğini ilk kez Eylül ayında, bu verileri Dokümanlar, Haritalar, Lens, Uçuşlar ve Oteller dahil olmak üzere diğer Google ürünleriyle entegre eden bir güncellemenin ardından kazandı. Ancak videonun içeriğini ayrıştıramıyordu ve videoyla ilgili ayrıntılı soruları yanıtlayamıyordu. Google, bu güncellemeyi “YouTube videolarıyla daha derin etkileşim istediğinizi duyduğu için” yayınladığını söyledi. Ayrıca “Bard’ın YouTube videolarını anlama becerisinde ilk adımları” attığını da belirtti ve bu da teknolojinin gelecekte platformdaki videoları daha iyi analiz edebilmesi için çalışmaların devam ettiğini gösteriyor.

Bard ile YouTube videoları hakkında sohbet edebilmek için sohbet robotunun web portalında YouTube uzantısını etkinleştirmeniz gerekiyor.