Google Başkan Yardımcısı iş görüşmelerinde aradığı 1 numaralı özelliği anlatıyor

Google Asya Pasifik'te başkan yardımcısı olarak görev yapan Sapna Chadha bir işe alımda nelere dikkat ettiğini anlatıyor.

Google Başkan Yardımcısı iş görüşmelerinde aradığı 1 numaralı özelliği anlatıyor

Google Asya Pasifik Başkan Yardımcısı Sapna Chadha çalışanlara ilişkin yaptığı bir yorumda "Fikir alışverişinde bulunmak isteyen, yenilik yapmak isteyen ve statükodan memnun olmayan insanlar arıyorum" diyor.

Ona göre Google'ın en iyi çalışanları arasındaki ortak özellik bir tür Growth Mindset'e (Büyüme, gelişim zihniyeti) sahip olmaları. Chadha için bu, sürekli öğrenme fikrine ve kişinin her zaman gelişebileceğine inanması anlamına geliyor.

Bir iş görüşmesi sırasında soracağı tek soru ise şu: Öğrendiğiniz en son şey nedir?

Chadha, "Bunu anlamanın bir yolu da insanların kendilerini geliştirmek için neler yaptığını bilmektir. Kendi alanları dışında bir şeyi öğrenmek için kendi başlarına bir girişimde bulundular mı?" diyor.

Ona göre alınan yanıt, gelişime açık bir zihniyetin göstergesi olabilir ve aynı zamanda kişinin “bilgi alışverişinde bulunmaya ve işbirliği yapmaya” istekli olup olmadığını da gösterir.

Chadha, "Sadece dikey ilerlemeye odaklanmayan, aynı zamanda ufuklarını ve becerilerini genişletmeyi düşünen insanları arama eğilimindeyim. Bunun, teknolojinin ilerlemeye devam ettiği günümüz bağlamında sahip olunması gereken kritik bir özellik olduğunu düşünüyorum. Bilgi alışverişi sağlıklı bir merak ve gelişim ortamını teşvik ediyor" diyor.

Chadha’nın her zaman dikkat ettiğini söylediği diğer şey ise insanların hata yaptıklarını ve bundan ne öğrendiklerini kabul etmeye istekli olup olmadıkları: "Belki bir şeyler denemişler, ilk seferde pek iyi gitmemişler ama gelişebileceklerinin farkındalar. Bu kabul gerçekten önemli.”

Gelişim zihniyeti nasıl oluşturulur?

Chadha, gelecekteki işlere ve fırsatlara uyum sağlayabilmeniz için beceri geliştirmenin de son derece önemli olduğunu düşünüyor: "Her yıl yeni teknoloji trendleri ortaya çıkıyor; tıpkı internet patladığında web geliştirmeyi öğrenmeye nasıl zaman ayırdığımız veya mobil cihazlar ortaya çıktığında uygulamaları nasıl oluşturup kullanacağımızı öğrenmemiz gibi. Tüm sektörlerden ve iş türlerinden herkesi güncel kalabilmek için en azından yapay zekanın temellerini öğrenmeye teşvik ediyorum. Yapay zeka çözümlerini kullanmıyorsanız zaten geride kalmışsınız demektir. İster çevrimiçi kurslar, ister meslektaşlarınızla konuşmak veya sadece haberleri okumak yoluyla olsun alanınız dışında olan bir şeyi öğrenmek için inisiyatif kullanın".