Google Chrome, artık arka planda şifrelerinizi sessiz sedasız kontrol edecek

Google Chrome, kullanıcıların güvenliğini artırmak için Güvenlik Kontrolü özelliğini geliştirdiğini duyurdu. Bu özellik arka planda çalışacak ve sessiz sedasız işini yapacak.

Chrome, arka planda şifrelerinizi sessiz sedasız koruyacak

Google, Chrome için geliştirdiği ve diğer özelliklerinin yanı sıra kayıtlı şifrelerinizden herhangi birinin ele geçirilip geçirilmediğini anlamak için interneti kontrol eden Güvenlik Kontrolü özelliğinin artık masaüstünde arka planda otomatik olarak çalışacağını bildirdi. Artık Google Chrome'un herhangi bir sorun bulması durumunda, tarayıcının menü çubuğunun sağ üst tarafındaki üç noktalı menüde bir uyarı göreceksiniz.

Google Chrome ayrıca, Google'ın potansiyel olarak güvenli olmayan siteler listesinde yer alan web sitelerini engellemek için Güvenli Tarama özelliğinin etkin olup olmadığı konusunda masaüstü kullanıcılarını uyaracak. Tüm bunların yanı sıra Chrome, Güvenlik Kontrolü'nün sunduğu işlevselliği izinleri otomatik olarak iptal edecek şekilde genişletecek. Bu, uzun süredir kullanılmayan web sitelerinden mikrofon veya konum izinlerinin kaldırılması konusunda kolaylık sağlayacak. Bununla birlikte Güvenlik Kontrolü, aşırı sayıda bildirim gönderen web sitelerinde de çalışarak kullanıcıların bunları hızlı bir şekilde devre dışı bırakmasına olanak tanıyacak.

Arka planda çalışan Güvenlik Kontrolü, kullanıcıların güvenlik sorunlarına karşı daha önce olduğundan daha hızlı bir şekilde harekete geçmesine olanak tanıyacak. Böylece kullanıcılar, parolayı değiştirme ya da gizliliği veya güvenliği tehdit eden bir uzantıyı kaldırma şansına sahip olacak. Ek olarak Google Chrome, kaydedilen sekme gruplarının daha az bilgisayar belleği kullanarak çalışmasını sağlamak için Bellek Tasarrufu modu da ekliyor.