Google Chrome Joy-Con Desteğine Kavuştu

Chromium üzerindeki bir yenilik, konsol devi Nintendo'nun da Project Stream'de yer edineceğini ortaya çıkardı

Google'ın planında Nintendo da var!

Google, 19 Mart'ta düzenleyeceği gizemli oyun duyurusunda büyük sürprizler saklıyor ve Google Chrome tarayıcısına geçtiğimiz gün eklenen bir özelliğe bakılırsa, bu durumun Japon oyun devi Nintendo ile kesinlikle bir ilişkisi var.

Google'ın 19 Mart tarihinde düzenlemeyi planladığı etkinliğinde Project Stream'in kullanıcılara yönelik final sürümünü resmi olarak tanıtması bekleniyor. Project Stream, popüler video oyunlarının Google Chrome tarayıcısı üzerinden direkt olarak oynanabilmesine imkân verecek.

Ancak Google'ın Chromium işletim sistemine gelen yeni güncelleme, Google'ın tarayıcısına Nintendo Switch'in oyun kumandaları olan Joy-Con ve Pro kontrolcü desteğini getiriyor. Üstelik iki kumanda da tarayıcı üzerinde kablolu ve kablosuz konfigürasyon desteğine sahip.

Google'ın yakın zamanda kendi oyun kontrolcüsüne ait patentini alması da oyun dünyasında büyük bir yankı uyandırmıştı. Bu kontrolcünün Project Stream servisi ile birlikte kullanılmasının planlandığı bariz, bu şekilde teknoloji devi rakip konsol üreticileri için gelişmiş kumanda desteği sunarak belirli bir donanımı kullanan geniş bir kitleyi kendisine çekmeyi planlıyor.

Nintendo için kendi markalaşmış oyunlarını başka bir platformda kullanılmak üzere lisanslamak -özellikle firmanın kendi konsollarını satmak için Zelda ve Mario serilerine ne kadar güvendiği göz önüne alındığında- oldukça sıradışı bir durum olurdu. Ancak oyunculara sadece Nintendo tarafından satılan Joy-Con'lar ile çoklu platform desteği vermek, firma için küçük bir taviz olabilir.

Yayın tabanlı oyun, video oyunlarının geleceği olabilir. Valve'ın yakın zamanda beta test aşamasına giren Steam Link Anywhere platformu, Steam oyunlarını Android, Steam Link ve hatta Rapsberry Pi cihazları üzerinde yayınlayarak oynamanızı sağlıyor. Microsoft ise bu konudaki planlarını gizlemeyerek.

Okuyucu Yorumları