Google'dan bir TV denemesi daha: Android TV

Google'ın dün gece tanıttığı Android TV tam olarak nedir; ne işe yarar? Açıklıyoruz!

Nedir bu Android TV?

Google I/O etkinliğinde sahnede konuşan Davir Burke, firmanın televizyonlara da telefon ve tabletler gibi davranmak istediğini söyledi. Google, bunu desteklemek üzere her form faktöre özel Android SDK'yı yayınladı.

Android TV, temel anlamda televizyonunuzun diktörtgen ekranı için özelleştirilmiş bir Android sürümü ve TV programlarına, filmlere, akış hizmetlerine, uygulamalara ve oyunlara ulaşmanıza olanak tanıyor. Netflix, Google Play, YouTube gibi uygulamalar tahmin edebileceğiniz gibi Android TV sayesinde elinizin altında oluyorlar. Birçok Smart TV yazılımında olduğu gibi, Android TV de davranışlarınıza göre size çeşitli önerilerde bulunuyor.

Sesli arama özellikleri, Android TV'nin yetenekleri arasında. Örneğin "Brad Pitt movies" gibi bir cümle kurarak bu anathar kelimelere uygun öneriler alabiliyorsunuz. Android TV, telefon ve tabletinizden kontrol edilebildiği gibi, Anroid Wear'lı saatlerinizden de denetlenebiliyor. Android TV'nin özelliklerinden biri olan oyunlar, Google Play üzerinden yüklenebiliyor ve çoklu oyunculu oyunlar oynanabiliyor.

Google Play'in Android TV bölümü, bu sonbaharda ortaya çıkacak. Sony, Sharp ve TPVision'ın bir sonraki TV sürümlerini Android TV destekli üretecekleri bilgisi veriliyor.

Başarısız Google TV girişiminin ardından çok da büyük bir değişiklik sunmayan Android TV'nin neler yapabileceğini biz de merak ediyoruz.

Okuyucu Yorumları