Google, kimsenin okuyamadığı doktor reçeteleri sorununu çözecek yeni hizmetini duyurdu

Google, Google Lens içine ekleyeceği yeni bir özellikle kimsenin okuyamadığı doktor reçeteleri sorununu çözmeyi amaçlıyor.

Google'dan doktor reçetelerini okuyacak yeni hizmet

Doktorların pek çoğu ilaç reçetelerini hızlı bir şekilde yazıyor ve bu da hastalarının yazdıklarını anlamalarını pek çok kez imkansız hale getiriyor. Bu sorun onlarca yıldır var ama Google, en sonunda bir çözüm getirmiş olabilir.

Google, bu anlaşılmaz metinleri çevirmeye yardımcı olacak yeni hizmetini tanıttı. Arama devi, Hindistan'daki yıllık konferansında doktorların el yazısını çözmek için eczacılarla birlikte çalıştığını duyurdu.

Google Lens içerisinde kullanıma sunulacak olan özellik, kullanıcıların reçetenin fotoğrafını çekmesine veya fotoğraf kitaplığından yüklemesine olanak tanıyacak. Bir Google yöneticisi, görüntü işlendikten sonra uygulamanın reçetede belirtilen ilaçları algılayıp kullanıcıya açık bir şekilde sunacağını söyledi.

Şirket, yeni özelliği ne zaman genel kullanıma sunmayı planladığı hakkında bilgi vermedi. Ancak Hindistan'ın dünyadaki en yüksek Google Lens kullanıcı sayısına sahip olduğunun altına çizdi. Bu da, hizmetin ilk kez Hindistan'da sunulma ihtimalini artıran bir durum.

Ayrıca Google, etkinlik sırasında Güney Asya pazarındaki milyonlarca kişinin internet yolculuğunu güçlendirmek için hem konuşma hem de metin için 100'den fazla Hint dilini kapsayan tek bir birleşik model üzerinde çalıştığını da açıkladı.

Hindistan, ülkede yarım milyardan fazla kullanıcıyı bir araya getiren Google için önemli bir pazar olarak kabul ediliyor.