Google Drive güvenliğine 1 milyon dolar fon!

Google, büyük önem verdiği servisinin hack'lenmeyeceğinden emin olmak için kesenin ağzını açtı!

Google kesenin ağzını açtı!

Google, Drive bulut depolama platformunun hiçbir şekilde hack'lenemeyeceğinden emin olmak için yatırım yapıyor. Şirket 2016'da bağımsız Drive açığı araştırmaları için ekstra 1 milyon dolar fon ayırdı. Arama devi güvenlik açığı bulup raporlayan herkese 20 bin dolara kadar ödül sunmaya devam edecek.

Google Drive Ürün Müdürü Kevin Nelson tarafından kaleme alınan blog yazısında, Google Drive'da dosyaların güvende tutulmasının son derece önemli olduğu vurgulanırken, Google'ın son derece güvenli ve özel olarak oluşturulmuş veri merkezlerini kullandığı belirtiliyor.

Arama devi 500'den fazla güvenlik uzmanı istihdam etmesinin yanı sıra aynı zamanda bağımsız araştırmacılar ağından da destek alıyor. Burada da güvenlik ödüllerini içeren hibe programı devreye giriyor. Şirket, bağımsız araştırmacıların çabaları için minnettar olduğunu, bu nedenle gelecek yıl daha fazla fon ayrımaya karar verdiklerini ifade ediyor.

Bu durum Google'ın kişisel verilerin gizliliği konusundaki hassasiyetini ortaya koyması açısından son derece önemli bir hamle olarak değerlendirilebilir.

Okuyucu Yorumları