Google, en iyi telefon özelliklerinden birini daha öldürdü

Google, kafasına estiğinde uygulamaları ve özellikleri tırpanlamasıyla ünlü bir şirket ve yine iyi bilinen bir özelliği ortadan kaldırdı.

Google, en iyi telefon özelliklerinden birini daha öldürdü

Google, her zaman yararlı özelliklerden ve uygulamalardan bazılarını, yeterince kullanılmıyor bahanesiyle ortadan kaldırmanın bir yolunu buluyor. Aslında, teknoloji devi tarafından öldürülen uygulamalara adanmış koca bir web sitesi bile var. Google şimdi de Android'in en iyi özelliklerinden biri olan "yakındaki işletmeleri arama" özelliğini kaldırıyor. Peki bunu neden yapıyor? Çünkü pek çok kullanıcı, başı sıkıştığında bu özellik üzerinden eczane, otel, tamirci gibi işletmelere kolayca ulaşabiliyordu.

Aslında cevap belli: "Yeterince kullanıcı bu özelliği kullanmıyor."

Google bu değişikliği ilk olarak Şubat ayında duyurmuş ve "çok az sayıda kişinin bu özelliği kullandığını ve kullanıcıların büyük çoğunluğunun işle ilgili telefon numaralarını ararken Google Arama veya Haritalar'a gittiğini gördük" demişti. Ancak şimdi, nihayet fişi çekti.

Google'ın planına göre, "yakınlardaki yerler" özelliği yerine insanları Google Haritalar'ı kullanmaya teşvik edecek. Böylece kendi enerjisini aynı işleve sahip iki özelliği geliştirmek için harcamak yerine tek bir uygulamaya yoğunlaşmış olacak.

Google'ın son zamanlarda kaldırdığı tek özellik de bu değil. Bu yılın başlarında, Google Asistan'ın medya, müzik ve radyo alarmlarını ayarlama ve kullanma gibi pek çok insanın kullandığı gerçekten kullanışlı olan özellikleri kaldırıldı. Google ayrıca Google Asistan'ı kullanarak e-posta, video veya sesli mesaj gönderme seçeneğinin yanı sıra Google Play Kitaplar'daki sesli kitapları oynatma ve kontrol etme seçeneklerini de kaldırdı.