Google, gelecek ay yüzlerce uygulamayı Play Store'dan silebilir. Peki ama neden, hangi uygulamalar bu durumdan etkilenecek?

Google gelecek ay itibarıyla Play Store’daki görüşme kayıt uygulamalarının çoğunu sileceğini açıkladı...

Yüzlerce Android uygulaması, gelecek ay Play Store'dan kaldırılabilir

Uygulamaların veya hizmetlerin, akıllı telefon kullanıcılarının arama kayıtlarını almaları ile ilgili birçok ülkede yasal engeller bulunuyor. Google tam da bu nedenle, son yıllarda bazı ilişkili API'leri kullanımdan kaldırmıştı. Bu çalışma, şirketin mobil platformunda güvenliği ve gizliliği geliştirme politikası çerçevesinde yürütülüyordu.

İnternet devi şimdi, bu politikasında bir değişiklik yaptı ve ve bir geliştirici web seminerinde, Erişilebilirlik API'lerinin arama kaydı amacıyla kullanılamayacağını açıkladı. Son zamanlarda, birçok geliştirici, Google'ın arama kaydına karşı politikalarını atlatmak için bu API'leri kullanmaya başlamıştı. Politika değişikliğinin yürürlüğe girdiği 11 Mayıs'tan sonra, bunu yapmak artık mümkün olmayacak.

Peki bu ne anlama geliyor? Kısaca şöyle açıklanabilir: Play Store'da aramaları kaydetmek için kullanılan üçüncü taraf uygulamalar artık çalışmayacak. Bu değişiklik Google Pixel ve Xiaomi gibi aramaları kaydetme özelliğiyle gelen telefonları etkilemiyor. Google’ın bu yeni politikası gereği bu uygulamaların sadece çalışmasını mı durduracağı, yoksa Play Store’dan tamamen mi sileceğini gelecek ay göreceğiz.