Google hangi yeni hizmeti ücretsiz sunacak?

Google'ın gözünü diktiği yeni program hangisi? Kodları taradık ve şifreyi çözdük...

Neyin peşindeler?

Google'ın üye kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu hizmetlerden biri olan Google Docs'u duymayanınız kalmamıştır. İnternet üzerinde ofis dokümanlarıyla ister kişisel ister farklı noktalardaki ekip arkadaşlarınızla çalışmanıza olanak sağlayan serviste Word ve Excel gibi en popüler ofis yazılımları kullanılabiliyordu.

Halen geliştirilmeye devam eden Google Docs'un dil dosyalarında göze çarpan bir açık, olası yeni hedeflerini su yüzüne çıkardı. Kısa süreyle yayında kalan dil dosyalarındaki kod parçalarına bakılırsa yeni hedef Power Point sunumları.

Neler yapılabilecek?

25-30 satırlık kod parçalarında "sunumu göster", "sunum ayarları", "dokümanı sunum haline çevir", "yeni sunum ekranı oluştur" gibi pek çok bölüm yer aldı.

Daha sonradan kaldırılan kodlardan anlaşılan kısıtlı bilgiler ise belgelerinizi sunum haline getirebileceğiniz, farklı temalar sayesinde yeni sunumlar oluşturabileceğiniz, yakınlaştırma (zoom) imkanının bulunduğu ve Opera tarayıcısının desteklenmediği yönünüde.

Ne zaman çıkacak?

Yeni hizmet hakkında Google üzerinde henüz hiçbir açıklama yok. Ancak her gün bir yeniliği ücretsiz olarak internet kullanıcılarının hizmetine sunan Google'ın kısa sürede bu hizmeti de devreye sokacağı şüphe götürmüyor.

Okuyucu Yorumları