WhatsApp'ın Windows uygulamasına 3 yenilik birden

WhatsApp'ın Windows sürümüne kullanıcı deneyimini artıracak 3 yeni özellik daha eklendi. İşte yeni özellikler hakkında bilmeniz gerekenler...

WhatsApp'ın Windows uygulamasına 3 yenilik birden

WhatsApp hız kesmeden kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Windows 11 ve Windows 10'deki WhatsApp uygulamasına yapılan yeni bir güncelleme, kullanıcı deneyimini büyük ölçüde artıran üç yeni özellik ekliyor: Çoklu pencere desteği, yeni bir 'hamburger' menüsü ve yeni bir arayüz.

Windows Latest tarafından duyurulan güncelleme, oldukça sıkıcı duran Windows'taki WhatsApp arayüzüne canlılık katıyor. Güncellemeden önce kullanıcıların, kişileri ve mesaj dizilerini aynı anda göstermek için yeniden boyutlandırırken uğraşması ve genellikle ikisi arasında seçim yapması gerekiyordu. Ancak yeni güncellemeyle artık kişi listesi menü içinde gizlenebiliyor. Bu sayede sohbet tam ekran alanını kaplıyor ve menü üzerinden tıklanarak kişi listesi kolayca geri getirilebiliyor.

İkinci olarak, artık sohbetler yeni bir pencerede açılabiliyor. Ayrıca, tüm uygulamanın açık olması istenmiyorsa ve sadece birkaç önemli kişiyle iletişim kurmak isteniyorsa birden fazla sohbet penceresi açılabiliyor. Ek olarak sohbet penceresi daha sade bir düzenle açılıyor ve daha basit hale geliyor.

Bununla birlikte, yeni bir hamburger menüsü uygulamayı sohbetler, aramalar ve durum güncellemeleri olarak ayırıyor. Windows Latest, basit hamburger menüsünün bu yılın başlarında duyurulan bazı Meta AI özelliklerinin WhatsApp'a gelmesi için zemin hazırlayacağını öne sürüyor.