Google Haritalar, şimdi de bir adamın ölümüne neden olmakla suçlanıyor

Google Haritalar uygulamasının bir adamı çöken bir köprüden aşağıya sürmeye yönlendirdiği ve ölümüne neden olduğu iddiası, Google'ı bir kez daha mahkeme koridorlarına taşıyor.

Google Haritalar, şimdi de bir adamın ölümüne neden olmakla suçlanıyor

Kuzey Carolina'lı bir adamın ailesi, Salı günü Google'a karşı dava açarak, Haritalar uygulamasının adamı çökmüş bir köprüden geçmeye yönlendirerek ölümüne neden olmasında ağır ihmali olduğunu iddia etti.

30 Eylül 2022'de kızının dokuzuncu doğum gününden eve dönerken, Google Haritalar'ın 47 yaşında iki çocuk babası Philip Paxson'a, Jeep Gladiator'ı ile 2013 yılında çöken bir köprüden geçmesini önerdiği iddia ediliyor.

Paxson'ın dul eşi Alicia adına açılan davada aileyi temsil eden hukuk firması Saltz Mongeluzzi Bendesky, yaptığı basın açıklamasında "Google Haritalar'daki yönlendirmelerin ölüme yönlendirdiği" ve bu olayın ailenin Florida'dan Kuzey Carolina'nın Hickory kentine taşınmasından kısa bir süre sonra meydana geldiğini söyledi.

ABC News'in haberine göre, olay yerine giden ve Paxson'ın cesedini Snow Creek'te bulan eyalet polisleri, ifadelerinde çevrede çöken köprü ile ilgili herhangi bir uyarı, bariyer ya da yol işareti bulunmadığını söyledi. Paxson'ın köprünün korumasız kenarından aşağıya doğru sürdüğü ve yaklaşık 20 metre aşağıya uçtuğu bildirildi.

Şikayet dilekçesinde Google'ın Haritalar'da zamanında güncelleme yapmadığı ve bunun da Paxson'ın ölümüne yol açtığı iddia ediliyor. Davada ayrıca, ihmal sonucu çöken köprünün sahipleri olarak tanımlanan iki davalı daha yer alıyor.