Google'ın "internet balonu!"

ABD'de sunduğu süper hızlı fiber internetin ardından, Google şimdi de bakın neyin peşine düştü...

Google'dan internet devrimi!

Dünyanın en ücra köşelerinde bile internet olsun, buradaki mobil kullanıcılar bile Google ile arama yapsın, YouTube ile video seyretsin ve Google reklamlarına tıklasın isteyen Google, bunun yolunun gökyüzünde sakin sakin salınan balonlar olduğunu düşünüyor.

Adına "Project Loon" denen bu yeni internet erişim projesinin arkasında Google'ın patronlarından Sergei Brin'in çok gizli "Project X" takımı var. Aynı takım biliyorsunuz büyük fırtınalar koparan (ama hala göremediğimiz) Google Glass'ın da geliştirilmesinden sorumluydu.

Google bu projede kullanılan balonlarla 3G hızında internet erişimini dünyanın en uzak noktalarına bile getirebileceğini iddia ediyor. Projenin tanıtım videosunda bu projenin eğitim ve sağlık alanında bir çığır açacağı ve özellikle doğal afetlerde internet erişiminin kesilmemesi ve iletişimin durmaması için çok önemli olduğunun altını çiziyor.

Testlerin rahat rahat yapılabileceği dağlara, vadilere ve ovalara sahip olan Yeni Zelanda'da Google'ın balon internet projesinin testleri gerçekleştirilmeye başlanmış bile! Şu anda en büyük mesele bu balonları belli bir yükseklik seviyesinde tutabilmek ve sert rüzgarlarla uçup gitmelerini engellemek. Yapılan açıklamalara göre Google bunları güneş enerjisiyle çalışan bir sistemle yerine sabitlemeyi hedefliyor.

Okuyucu Yorumları