Google, Pixel Fold'un ardından bir yeni katlanabilir model daha mı çıkartacak?

Google Pixel Fold’un resmi olarak duyurulmasından sonra masada başka formda katlanabilir telefonlar olabilir. Peki Google’dan bir ‘Flip’ hamlesi gelme ihtimali var mı?

Bir katlanabilir telefon daha mı geliyor?

Google Pixel Fold geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyuruldu. Ama görünüşe göre Google, sadece tek bir katlanabilir modelle yetinmek niyetinde değil. Şirket, başka formlarda katlanabilen cihazlar geliştirme konusunda açık fikirli gibi görünüyor.

Bu iddia, Google’ın Pixel ürün müdürü George Hwang’ın, Google I/O 2023 etkinliğinde yaptığı bir konuşmaya dayanıyor. Hwang, katlanabilir cihazlar hakkında yöneltilen bir soruya cevaben, ekibinin farklı türde cihazları ve teknolojileri araştırdığını söyledi.

Bu açıklama, Galaxy Z Flip 4 veya Motorola Razr gibi bir kapaklı model olarak üzerinde çalışma ihtimalinin yüksek olduğu şeklinde değerlendiriliyor..

Google ekibi, Pixel Fold üzerine odaklanmış durumda

Hwang, ekibinin Pixel Fold’un tasarımından, uygulamalar ve kameralara kadar en iyi şekilde olması için büyük bir çaba içerisinde olduklarını söylüyor. Görüşüne bakılırsa klasik katlanabilir form, Google’ı uzun bir süre meşgul edeceğe benziyor. Elbette, Google Flip’e geçmeden önce Google Fold’u mükemmelleştirmek için çalışmak da mantıklı bir adım olabilir.

Google, Pixel Fold’un kapsamlı bir test sürecine dayanarak, katlanabilir cihazlar arasında şimdiye kadarki en dayanıklı menteşeye sahip olduğu iddia ediliyor.

Google’ın katlanabilir cihazlar konusunda Samsung’un neden bu kadar gerisinde kaldığına gelince, Hwang sorunun doğru donanım, yazılım ve uygulamaların bir araya gelip birlikte çalışmasıyla ilgili olduğunu belirtiyor.