Tesla Cybertruck "gazisi" şimdi de bacağından oluyordu

Önce parmağı kopuyordu, şimdi de bacağını boydan boya yardı: Cybertruck'ın keskin hatlı kasasının farklı bölümleri, araç sahiplerinin vücutlarında yaralanmalara sebep oluyor olabilir mi?

Tesla Cybertruck "gazisi" şimdi de bacağından oluyordu

Tesla Cybertruck'ın bagaj kapağına parmağını kaptıran ve son anda kurtaran adam, şimdi de bacağını Cybertruck ile kesmeyi başardı.

Bazı kullanıcıların şikayetleri üzerine Tesla, bagaj kapağının otomatik kapanma yeteneğini yazılımla güncellemişti. Bu güncellemeyi denemek isteyen bir kullanıcı ise canlı yayında parmağı kopmak üzereyken son anda parmağını bagaj kapağından kurtarmayı başarmıştı.

Ancak Cybertruck tasarımı nedeniyle keskin hatlara sahip bir araç ve üzerine kaplanmış olan zırhlı metalin keskin uçları da insan vücuduna zarar verebiliyor.

Parmağını kopmaktan son anda kurtaran adam, şimdi de yaptığı şovda, aracın ön kapının alt ucunun kullanıcı bacağına sürtünmesi durumunda bacağın nasıl boydan boya yırtılabileceğini göstermek isterken, bacağını derince yaraladığını itiraf etti.

Araç sahibinin beyanına göre, sıcak havalarda şort giyerken, hızlıca araçtan inip binmeye çalışırken aracın kapısının ayağını yırtabileceğini fark etmiş. Bunun ne kadar tehlikeli olabileceğini görmek için deneme yaparken de gerçekten ayağını yaralamış.

Yine de çoğu Tesla kullanıcısı bunların bir tasarım hatası olmadığını ve araçlarını çok sevdiğini dile getiriyorlar. Ancak bu tür tasarım hataları yakında ciddi yaralanmalar yaratarak Cybertruck'ların prestijini gölgeleyebilir.

Bu arada Elon Musk'ın, önce parmağını Cybertruck'a kaptıran, sonra da bacağını Cybertruck ile yırtan arkadaştan kamyoneti geri almaya kalkışması hiç sürpriz olmayacak. Yoksa bu TikTok'çu yakında, "arabanın altında kalmak o kadar da ölümcül değil" teorisini test etmek için kendini Cynertruck'a ezdirmeye bile kalkabilir.