Google Lookout, Görme Engellilere Yardım Edecek

Google'ın yeni hizmeti, görme engelli kullanıcıların çevrelerindeki nesneleri tanımlayabilen hizmeti Lookout'u duyurdu

Google, engellilerin gözü olacak!

Google, Lookout isimli yeni aracını duyurdu. Firmanın yeni servisi, görsel engeli olan insanlara çevrelerindeki nesneler hakkında bilgi sahibi olmalarına yardım etmeyi hedefliyor.

Servis, şu an için sadece ABD'de bulunan Google Pixel sahiplerine İngilizce olarak hizmet veriyor ancak Google yakın zamanda bu servisi daha fazla ülke, platformm ve cihazda sunmayı planlıyor.

Lookout, Google'ın geçtiğimiz yıl düzenlediği I/O etkinliğinde duyurduğu bir servisti ve söz konusu hizmet, Google Lens'e de güç veren yapay zeka teknolojisi sayesinde kullanıcıların çevresinde hangi nesnelerin bulunduğunu tanımlayabiliyor. Lookout, sürekli olarak kullanıcının çevresini gözlemleyerek kullanıcının çevresinde neler bulunduğuna dair sesli geri bildirim sağlıyor. Bu çalışma şeklinin desteklenmesi adına teknoloji devi kullanıcıların telefonlarını bir aparat ile boyunlarına asarak telefon kamerasının sürekli kullanılmasını sağlamalarını öneriyor.

Uygulama açıldığında herhangi bir dokunma girdisi istemiyor, bu da görme engeli bulunan kullanıcıların telefonları ile ilgili bir sorun yaşamadan direkt olarak hizmetten faydalanabilmelerini sağlıyor. Şirkete göre hizmetin arkasında yatan teknoloji şu an için objeleri gerçek zamanlı olarak tam isabetli bir şekilde tanımlayamıyor. Bu sebeple Google, kullanıcıların Engelli Kullanıcılara Destek Ekibi'ne geri bildirim göndermelerini öneriyor.

Eğer bir Google Pixel modeli sahibi olarak ABD'de bulunuyor ve telefonunuzun ana dili olarak İngilizce'yi kullanıyorsanız, Google Play Store üzerinde Lookout'a göz atabilir ve deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları