Google Haritalar, artık otoyol ve köprü gibi paralı geçişlerin ücretini baştan hesaplayacak

Ülkemizde de zaman zaman gündem olan otoyol ve köprü geçiş ücretleri, artık Google Haritalar hizmetinde de yerlerini alıyor. Bir yolculuk için rota oluşturduğunuzda Google, size cebinizden çıkacak parayı en baştan söyleyecek.

Google Haritalar, otoyol ücretlerine de el attı

Google, gitmek istediğiniz yere gitmeye başlamadan önce otoyol ücretlerini gösterecek bir güncelleme de dahil olmak üzere Google Haritalar'da bir dizi güncelleme duyurdu.

Google bir blog yazısı aracılığıyla “Ücretli geçiş kartı veya diğer ödeme yöntemlerini kullanmanın maliyeti, haftanın hangi günü olduğu ve geçiş ücretinin geçeceğiniz belirli bir zamanda ne kadara mal olması beklendiği gibi faktörlere bakıyoruz” dedi. Ücretsiz bir rota varsa, bu da bir seçenek olarak gösterilecek. Bu özellik, bu ay ABD, Hindistan, Endonezya ve Japonya'daki yaklaşık 2.000 paralı yol için Android ve iOS'ta kullanıma sunulacak. Özellik yakında daha fazla ülkeye gelecek.

Ayrıca Google navigasyon haritalarına daha fazla ayrıntı da ekliyor. Şirket, "Yakında rotanız boyunca trafik ışıklarını ve dur işaretlerinin yanı sıra bina ana hatları ve ilgi alanları gibi gelişmiş ayrıntıları göreceksiniz" diyor. Belirli şehirlerde, meydanlar ve adalar dahil bir yolun şekli ve genişliği gibi ek ayrıntılar da bulunacak. Bu geliştirilmiş haritalar önümüzdeki haftalarda Android, Android Auto, iOS ve Apple'ın CarPlay yazılımında kullanıma sunulacak.

Apple cihazlarındaki Google Haritalar kullanıcıları da bazı güncellemeler alıyor. iOS uygulaması için “Git” sekmesine sabitlenmiş gezilere erişmenizi sağlayan yeni bir widget olacak ve önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak.