Google, Play Store'a aynı anda birden fazla uygulama indirmeyi test ediyor

Yeni ortaya çıkan bir sızıntıya göre Google, Play Store'da aynı anda birden fazla uygulama indirmeye izin verecek özellik üzerinde çalışıyor.

Google, Play Store'a aynı anda birden fazla uygulama indirmeyi test ediyor

Eğer bir Android kullanıcısıysanız, akıllı telefonunuza aynı anda birden fazla Android uygulaması indiremediğinizi fark etmişsinizdir. Ancak bu sorun yakında tarih olabilir. TheSpAndroid'in aktardığına göre Google, Google Play Store'a eş zamanlı indirme desteği eklemek için çalışıyor.

Web sitesi, root edilmiş bir Android cihazda Google Play Store v40.0.13'teki bazı özellikleri açmanın Google'ın denediği eş zamanlı yükleme özelliğini etkinleştirdiğini keşfettiğini belirtti. Bununla birlikte, Reddit'te paylaşılan bazı geçmiş gönderiler ve ekran görüntüleri, şirketin Google Play'e bu özelliği getirmeyi ilk kez düşünmediğini gösteriyor.

Varsayılan olarak, özellik aynı anda iki uygulama indirecek şekilde ayarlanmış, ancak bir özelliği etkinleştirerek bu sınırı beşe çıkarabiliyorsunuz. ,Ancak web sitesinin belirttiğine göre, aynı anda birden fazla uygulamayı güncellemeye izin vermiyor.

Bu özelliğin genel kullanıma ne zaman sunulacağı ya da Google'ın iki uygulama indirme sınırına bağlı kalıp kalmayacağı konusunda henüz bir açıklama yok. Google, yaklaşık 4 ila 5 yıl önce birden fazla Android uygulaması indirme özelliğini test ediyordu, ancak şirket o zamanlar bu özellikten tamamen vazgeçmişti.

Karşılaştırma yapmak gerekirse, iPhone'a birden fazla uygulama indirebildiğiniz için Apple bu konuda birkaç adım önde. Dahası, App Store'daki Tümünü Güncelle düğmesine dokunarak aynı anda birkaç uygulamayı güncelleyebiliyorsunuz.