Google Play Store'da "siz alın, bakası ödesin" dönemi başlıyor

Google, uygulama mağazası Play Store'da satın almak istediğiniz bir uygulamanın ödemesini başkasına yaptırabileceğiniz yeni bir ödeme sistemini test etmeye başladı.

Google Play Store'da "siz alın, bakası ödesin" dönemi başlıyor

Play Store'da çok sayıda ücretsiz uygulama ve oyun bulunsa da, aynı zamanda pek çok ücretli uygulama ve oyun da platformda yer alıyor.

Android Authority tarafından paylaşılan yeni bir habere göre Google Play Store, amacı adından rahatlıkla tahmin edilebilecek bir “Bu öğenin parasını başkasından ödemesini iste” düğmesi ekledi. Bu seçenek sayesinde, Play Store’da bir uygulama veya oyun satın alırken, ödeme işlemi sırasında arkadaşlarınızdan veya aile üyelerinizden seçtiğiniz uygulama için ödeme yapmalarını isteyebiliyorsunuz.

Bu yeni Google Play Store düğmesi şimdilik Hindistan’daki kullanıcılar için kullanıma sunulmuş olsa da, yakında diğer ülkelerde de kullanıma sunulması bekleniyor. Bu seçeneği kullanan kullanıcıların, kendisi adına ödeme yapacak kişinin e-posta adresini bilmesi gerektiği ve ayrıca satın alınan ürünü görebileceği konusunda uyarılıyor.

Bu ödeme seçeneğini kullanarak, kullanıcının arkadaşlarıyla veya aile üyeleriyle e-posta veya tercih ettiği uygulamalar aracılığıyla paylaşabileceği ve onlardan ödeme yapmalarını isteyebileceği yeni bir ödeme bağlantısı oluşturuluyor. Ödemeyi yapacak kişiye, satın alma işlemini tamamlamak için 24 saat veriliyor ve bu sürenin sonunda ödeme bağlantısı işlevsiz kalıyor. Bu ödeme bağlantısı, kullanıcının satın almak istediği uygulama adının yanı sıra fiyatını da içeren kısa bir metin içeriyor.