Google, 2021 yılında Play Store'dan sildiği geliştirici hesabı ve uygulama sayısını açıkladı

Google, geçtiğimiz yıl Play Store'dan yasakladığı geliştirici hesabı sayısını ve kaç uygulamayı mağazasından sildiğini resmi olarak açıkladı.

Google, 2021 yılında Play Store'dan sildiği geliştirici hesabı ve uygulama sayısını açıkladı

Google Play Store’da gizlilik ve güvenlik Google için giderek daha önemli öncelikler haline geliyor. Kısa bir süre önce şirket, üçüncü taraf arama kayıt uygulamalarını etkili bir şekilde sonlandırdığını ve ayrıca, geliştiricilerin topladıkları kullanıcı verileri ve bunun arkasındaki amaç hakkında daha fazla bilgi sağlamalarını gerektiren bir "veri güvenliği" bölümü başlattığını duyurdu. Şimdi de 2021 yılına ait, Play Store güvenliği hakkında bazı istatistikler yayınladı.

Google, yalnızca 2021 yılında 190.000 kötü amaçlı ve spam içerikli geliştirici hesabını yasakladığını vurguladı. Bu sayı 2020'de 119.000'di. Ayrıca Google Play politikalarını ihlal eden 1,2 milyon uygulamanın kaldırıldığını ve bunun milyarlarca potansiyel zararlı yüklemenin engellenmesi anlamına geldiğini de belirtti. 500.000'den fazla etkin olmayan ve terk edilmiş geliştirici hesabı da kapatıldı.

Google ayrıca Play Store'u tüketiciler için daha güvenli bir yer haline getirme konusundaki son çabalarını da özetledi. Geliştiriciler için merkezi bir uygulama politikası yönetim arayüzü olan veri güvenliği bölümünün başlatılmasına ve bu SDK'lar kullanılarak oluşturulan uygulamaları kullanan milyarlarca tüketici için SDK'ları daha güvenli hale getirme çabalarına değindi.

Firma, Android 11'e taşınan uygulamaların %98'inin hassas API'lere erişimlerini azalttığını belirtti. Bunların arasında, artık çağrı kaydı yerine yalnızca amaçlanan kullanım durumları için izin verilen Erişilebilirlik API'si de bulunuyor.

Google şunları söylüyor: “Ayrıca Android'i aileler için harika bir yer yapmaya bağlılığımızı sürdürdük. Geçtiğimiz yıl, yalnızca çocukları hedefleyen uygulamalarda tüm kullanıcılardan Reklam Kimliği (AAID) ve diğer cihaz tanımlayıcılarının toplanmasını yasakladık ve tüm kullanıcılara, uygulamadan bağımsız olarak Reklam Kimliklerini tamamen silme olanağı verdik.

Son olarak, Pixel tarafında cihazınızın güvenlik durumu hakkında size bütünsel bir görünüm ve öneriler sunan bir Güvenlik merkezi bulunuyor. Google'ın akıllı telefon donanımı, kötü amaçlı uygulamaları tespit etmek için birleşik analitikten yararlanan daha yeni makine öğrenimi modellerini de kullanıyor.