Google Play'de "yok olan" uygulamaların sırrı

Google Play'de bir görünüp bir yok olan uygulamaların sırrı, Google'ın açıklaması ile çözüldü!

Yok olan uygulamaların gizemi

Nexus telefonunuzdaki Kişiler ve Telefon uygulamalarının Google Play üzerinden güncellendiğini gördüyseniz, bunun nedeni Google'ın yeni bir yönteme geçiş yapmış olması. Ancak bu uygulamaların Google Play'de bir görünüp, bir kaybolması kafaları biraz karıştırmış durumda.

Google, çoğu sistem uygulamasında olduğu gibi bu iki uygulamayı da artık Google Play Store üzerinden güncelliyor. Bu sayede Google, tüm Android sistemini güncellemeye gerek kalmadan uygulamalardaki hataları hızla düzeltip, onlara yeni işlevler ekleyebiliyor. Bununla birlikte uygulamaların bazı kullanıcılarda görünmesi, bazılarında görünüp daha sonra yok olması ve bazılarında hiç görünmemesi kafalarda yeni yöntem hakkında soru işaretleri oluşturdu. Google ise yaptığı bir açıklamada bunun kademeli dağıtımın bir sonucu olduğunu, yakında tüm Nexus cihazlarının uygulamaları mağazada göreceğini söyledi.

Uygulamalar, yalnızca Nexus, Android One ve Google Play Edition telefonlarında bulunduğundan, diğer telefonlar bu yeni güncelleme yönteminden faydalanamıyor.

Okuyucu Yorumları