Google+ tam olarak nedir, ne sunuyor?

Google'ın yeni sosyal ağı Google+ tanıtıldı, peki yeni hizmet tam olarak nedir ve neler sunuyor?

Google+ hakkında her şey!

Google, sosyal ağ dünyasına Google+ ile iddialı bir giriş yaptı. Google'ın yeni hizmetinin tam olarak ne işe yaradığı, hangi özelliklere sahip olduğunu bu yazımızda daha ayrıntılı olarak sizlerle paylaşacağız.

Google+ ile temel olarak Google'ın amacı, sosyal ağı mobil dünyada ve internette yeniden yaratmak. Google+ sadece bağlantıları ve fotoğrafları paylaşmak değil, ilginç bilgilerin size gönderilmesi ve video sohbetlerine katılma gibi özellikler de sunuyor.

Google, hizmeti şöyle tanımlıyor: "Google+, web'de paylaşımı gerçek hayattaki paylaşıma daha çok yakınlaştırıyor: farklı kişilerle farklı şeyleri paylaşıyorsunuz."

"Google+ projesini Google'ın paylaşıma yaklaşımının nasıl olacağını görmek ve hayatımızdaki farklı insanları birbirine bağlamaya yönelik daha iyi bir yol sunup sunamayacağımızı görmek için başlattık."

Google+ hizmetleri Circles, Sparks ve diğerleri

Google+ hizmetleri Circles, Sparks ve diğerleri

Google+, kendine ait logoları bulunan farklı hizmetlerden oluşuyor.

Circles: Circles ile çevrim içi arkadaşlarınızı bir takım "çemberler" içerisine koyabiliyor ve hangi çemberlerle ne paylaşacağınızı seçebiliyorsunuz.

Sparks: Sparks ile ilgilendiğiniz konudaki yazıların ve videoların direkt olarak size gönderilmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu sayede her zaman seyrecek, okuyacak veya paylaşacak bir şeyiniz oluyor.

Hangouts: Google Hangouts'u şöyle tanımlıyor: "Video sohbetlerini istediğiniz zaman, istediğiniz yerden başlatın. 10 kişiye kadar HD kalitesinde sohbet edin." Circles ile arkadaşlarınızı gruplandırıp onlarla video görüşmesi düzenleyebilirsiniz.

Mobil: "Google+'nın tüm özelliklerine her yerden erişin, birkaç eğlenceli paylaşım yoluna da sahip olun." Instant Upload ile izin verdiğinizde cebinizde çektiğiniz her resim bir bulut sunucusuna yükleniyor ve bu sayede Circle'ınızda yayınlanıyor. Google Huddle ise birden çok görüşmeyi basit bir grup sohbetine dönüştürüyor.

Google+ için mobil uygulamalar var mı?

Evet, Android Market'ten indirmeniz mümkün. Uygulama yakın zamanda App Store'da da sunulacak.

Okuyucu Yorumları