Google uygulamasında yapılan bir keşif, Google Glass'ın ölümden dönebileceğini söylüyor

Google, Project Iris ile akıllı gözlük üretme planlarını yeniden canlandırıyor gibi görünüyor. Google uygulamasının beta sürümü, "iris" adını taşıyan bir kod dizisi içeriyor. Bu, Google'ın akıllı gözlüklerle ilgili yeni projeler üzerinde çalıştığını işaret ediyor.

Google, daha önce iptal ettiği cihazını geri getiriyor olabilir

Ocak 2022'de The Verge, Google'ın "Project Iris" kod adıyla bir AR başlığı üzerinde çalıştığını iddia etti. Neredeyse bir buçuk yıl sonra Business Insider'dan gelen yeni bir rapor, bu projenin akıllı gözlük üretme planı olduğunu ve tıpkı şirketin Google Glass'ı durdurduğu gibi iptal edildiğini söyledi. Şimdi ise Google uygulamasında yapılan bir inceleme, Google'ın akıllı gözlük üretme planını yeniden hayata geçirmiş olabileceğini gösteriyor.

9to5Google'a göre, Android için Google uygulamasının en son beta sürümü "iris" olarak etiketlenmiş bir kod dizisi içeriyor. Google Asistan'ı çağırmak için "Hey Google" demenin yanı sıra, insanların görevi gerçekleştirmek için sağ şakağa (bir cihazın) uzun basabileceğine de dikkat çekiyor. Bu kod dizisi ayrıca bu cihazın arkadaşları aramak ve Google Asistan'ı kullanarak zamanlayıcıları ayarlamak için kullanılabileceğini de söylüyor.

Şimdi, bu öneriler Sony LinkBuds da dahil olmak üzere bir takım cihazlar için mevcut olabilir. Ancak yayın, bu kod dizisinin Google'ın "iris_device" özelliğini verdiği cihazlara yönelik olduğunu iddia ediyor. Bu, Iris'in Google tarafından üretilen bir donanım parçası olabileceği veya genel anlamda akıllı gözlüklere işaret ettiği anlamına geliyor.

Durum ne olursa olsun, Iris'ten bahsedilmesi Google'ın büyük olasılıkla Google Glass'ı geri getirdiğini veya şirketin akıllı gözlük üretme planlarını yeniden canlandırdığını gösteriyor. Google aynı zamanda Samsung ile Koreli teknoloji devinin Apple Vision Pro'ya ya da yakında çıkacak uygun fiyatlı versiyonuna karşı mücadele edebilecek XR başlığı üzerinde de çalışıyor.