Google ve Microsoft artık Beyaz Saray'da...

ABD'nin yeni başkanı Barack Obama yazılım ve internet devlerine hoş bir jest yaptı...

Google ve MS beyaz diyarda

Amerika Birleşik Devletleri'nin çiçeği burnunda başkanı Barack Obama, teknolojiye verdiği önemi iki dev rakip firmanın birer üyesini Beyaz Saray'a davet ederek bir kez daha gösterdi. Seçim kampanyası sırasında açık kaynak ve sosyal ağların önemine vurgu yapan Obama, internetin iletişim açısından sağladığı avantajlara da dikkat çekmişti.

Obama'ya yardımcı olacak pek çok danışman kadrosu bulunuyor. Bilim ve Teknoloji konusunda da 20 kişilik bir danışman ekibine sahip olan Obama, bu kadroda yer almaları için Google'dan Eric Schimidt ve Microsoft'tan Vraig Mundie'yi davet etti. Danışman kadrosu uzay, mühendislik, tıp ve bilişim konularında ABD'nin bundan sonraki yaklaşımları üzerinde doğrudan rol oynayacak.

Microsoft'un ABD hükümeti ile her zaman yakın ilişkilerde olduğu zaten biliniyor ve seçim döneminde Google'dan Andrew McLaughin de Obama'nın kampanyasında aktif görev almıştı. Görünüşe göre bundan sonra bilişime sektörüne yön veren iki dev firmanın temsilcileri, ABD hükümetinin bilişim konuları ele alış yöntemlerinde belirleyici olacaklar.

Okuyucu Yorumları