Google, Windows 10 S'den Memnun Olduğunu Açıkladı

Bir Google yöneticisi, Microsoft'un yeni Windows 10 S'i için bakın neler dedi!

Google, Windows 10 S'den memnun!

Sadece bir kaç gün önce, Microsoft eğitim sektörü için Windows 10 S'yi ve Surface Laptop'u açıkladı. Ayrıca farklı üreticilerin Windows 10 S ile çalışan dizüstü bilgisayarları 189$'dan başlayan fiyatlarla piyasaya sürülecek.

Microsoft, Windows 10 S ile eğitim sektörüne yardım etmek istiyor. Windows'un daha kullanışlı, güvenli ve sade bir sürümü olan Windows 10 S, sadece Windows Store'da yayınlanan uygulamaları çalıştırabilecek, sadece Microsoft Edge ve Bing'i tarayıcı ve arama motoru olarak kullanabilecek.

Şimdiyse Google'ın yöneticisi Microsoft'un en son hareketi üzerine yaptığı yorumda Google'ın yaklaşımını doğruladıklarını iddia etti.

Business Insider'a konuşan, G Suite'in başkan yardımcısı Prabhakar Raghavan, Google'ın yakalaşımını diğer şirketlerin benimsemesinden mutlu olduğunu söyledi. Google'ın bu rekabetten çok rahatsız olmadığını söyleyen Raghavan, Surface Laptop'un eğitim sektörünü hedef alıyor olması Google'ın doğru yönde hareket ettiğini doğrular nitelikte olduğunu söyledi ve ekledi:

"Yaklaşımımızın bu şekilde doğrulandığını görmek beni mutlu etti. Eğitim sektörü her zaman basitliği talep etmiştir. Şimdiyse Microsoft ile birlikte bu konuda haklı olup olmadığımızı göreceğiz."

Genel olarak Chromebook'un elinde bulundurduğu eğitim sektöründe Windows 10 S'in nasıl bir performans göstereceğini hep birlikte göreceğiz. Şunu da ekleyelim, Windows'un bu sürümü Win32 uygulamalarını aslında çalıştırabiliyor, yapımcıların tek yapması gereken Desktop App Bridge'i kullanarak programlarını dönüştürmek.

Surface Laptop müşterileri isterlerse bu yılın sonuna kadar ücretsiz olarak Windows 10 Pro'ya geçiş yapabilirler, ancak eğer bu süreyi geçerlerse 49$ ücret ödemeleri gerekecek.

Okuyucu Yorumları