Google'dan Android N dedikodusuna cevap!

Google'dan beklenen açıklama geldi; Android N ile ilgili gizem ortadan kalktı!

Android N yalanlaması!

Google'ın mobil işletim sistemi Android'in bir sonraki sürümü Android N'de uygulama çekmecesini ortadan kaldıracağına dair haberlerin tam olarak gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Android'e dair bazı kaynaklar bu özelliğin kaldırılacağını söyleseler de, son sözü söyleyecek olan Google, böyle bir karar almadığını duyurdu.

Uygulama çekmecesinin kaldırılabileceğine dair ilk ciddi işaretler, Google Maps'in Nexus 6P üzerinden sürdüğü yeni bir yazılım için yayınladığı tanıtımda ortaya çıkmıştı. Bu özellikle ilgili yayınlanan videoda, Android'in en başından beri sahip olduğu bir unsur olan uygulama çekmecesinin telefonda yer almadığı fark edilmişti.

Konuyla ilgili Droid-Life'a konuşan ismi açıklanmayan Google yetkilileri söz konusu videonun işletim sistemlerinin yanlış bir sürümünü gösterdiğini ve bunun birkaç haftadır dolaşan söylentilerdeki gibi bir yeniliğin işareti olmadığını belirtti.

Droid-Life, söz konusu açıklamaya dair doğrudan bir alıntı yapmış değil. Fakat bu ifadeler Google'ın böyle bir değişikliğe açık kapı bıraktığı şeklinde de yorumlanabilir.

Okuyucu Yorumları