Google, Android uygulamaları için geliştiricilere yeni bir şart daha getiriyor

Google'ın yeni geliştirici politikası, Android platformunu daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor. Artık geliştiriciler, Android uygulamaları için bunu yapmak zorunda...

Google'dan, Android uygulamaları için yeni şart

Google'ın yeni geliştirici politikası, Android kullanıcılarına hesap oluşturmayı gerektiren uygulamalarda, uygulamayı yüklememiş olsalar bile hesap verilerini silmelerine izin vererek daha fazla kontrol sağlamayı amaçlıyor.

Şu anda, geliştiricilerin Google'a hesap silme işleminin bir şekilde mümkün olduğunu beyan etmeleri gerekiyor, ancak önümüzdeki yıldan itibaren, geliştiricilerin hem uygulamaları hem de çevrimiçi bir portal aracılığıyla verileri silmeyi kolaylaştırmaları gerekecek.

Google bunu şu şekilde belirtiyor: “Uygulama hesabı oluşturmayı etkinleştiren uygulamalar için, geliştiricilerin yakında uygulama içinden ve çevrimiçi olarak hesap ve veri silme işlemini başlatma seçeneği sunmaları gerekecektir.”

Bu açıklama, kullanmak için bir hesap oluşturmanıza izin veren herhangi bir uygulamanın, işiniz bittiğinde bu bilgileri silmenize izin vermesi gerektiği anlamına geliyor. Şu anda verilerinizin silinmesini talep edebiliyor olsanız da, bunun için genellikle geliştiriciyle manuel olarak iletişime geçmeniz gerekiyor. Bu yeni politika, geliştiricilerin Android kullanıcılarına en başından itibaren bir “kill switch” sunmaları gerektiği anlamına geliyor. Google böylece, platformu daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.