Google'dan Android uygulaması için beklenen karar geldi

Google, modaya uyarak Android uygulamasında beklenen değişikliği yapmaya hazırlanıyor. Arama çubuğu artık üstte değil, altta olacak.

Google'dan Android uygulaması için beklenen karar geldi

Google, Android uygulaması için yeni bir arayüzü test ediyor ve ana arama çubuğunu ekranın üstünden altına doğru çekmek istiyor gibi görünüyor.

AssembleDebug’ın bildirdiğine göre şirket, Google uygulamasının son beta sürümünde arama çubuğunu en alta yerleştiren gizli bir işareti etkinleştirdi. Güncellenen arayüzün ekran görüntüleri, arama kutusunun doğrudan alt gezinme çubuğunun üzerinde bulunduğunu gösteriyor.

Sorgu, etkin bir arama devam ederken alt kısımda yer alan arama çubuğuna otomatik olarak dolduruluyor. Filtreler, kısımlar ve hesap seçenekleri gibi arama arayüzünün geri kalan parçaları ise ekranın üst kısmındaki yerlerini koruyor. Yani, yalnızca arama çubuğunun yeri değiştirilmiş durumda.

AssembleDebug, gizli özellikleri araştırırken Google uygulamasının 14.48.26.29.arm64 sürümünde bu alt arama çubuğu seçeneğini bulduğunu bildirdi. Ancak değişikliğin daha geniş kullanıma mı sunulacağı yoksa sadece bir deneme mi olacağı belli değil. Çoğu zaman Google, arayüz değişikliklerini genel kullanıma sunmadan önce test eder.

Google’ın artık iOS için Chrome’da da adres çubuğunu aşağı taşıma seçeneği sunmasıyla beraber, bu tasarımın daha fazla Android uygulamasına genişletilmesi mümkün olabilir. Arama çubuğunun ekranın altına taşınması, Google’ın temel arama işlevini günümüzün daha büyük akıllı telefonlarında daha rahat kullanılabilir hale getirecektir.