Google'ın kendi klavyesi Gboard'a katlanabilir telefon güncellemesi geliyor

Google, Android ve iOS için sunduğu klavye uygulaması Gboard'a katlanabilir telefon güncellemesi getiriyor...

Google Gboard'a katlanabilir telefon güncellemesi

Google'ın Android (ve iOS) için geliştirdiği Gboard klavyesi, katlanabilir cihazlarda yazma deneyimini iyileştirmek için önemli bir güncelleme almaya hazırlanıyor. Aynı zamanda bu güncelleme, Google Pixel Fold'un da piyasaya sürülmeye yaklaştığını gösteriyor.

Reddit'te (Android Central aracılığıyla) ayrıntılı olarak açıklanana göre yeni arayüz modu, tuşların yarısını ekranın soluna ve diğer yarısını sağa kaydırıyor. Yani, daha büyük, katlanabilir bir cihazı iki elinizle tutarken tuşların başparmaklarınıza göre daha doğal bir konumda olması sağlanıyor.

Ancak, şu anda bu özelliği kullanmak için Android için Gboard'un beta sürümünü çalıştırıyor olmanız gerekir ve Google'ın bölünmüş klavye seçeneğini cihazınızın modelinde etkinleştirmesinden önce beklemeniz gerekebilir.

Gboard arayüzünde, dişli çark simgesinin hemen sağında, sayı satırının üzerinde bölünmüş bir klavye simgesi görüyorsanız yeni özellik kullanılabilir olacaktır. Normal düzen ve bölünmüş düzen arasında geçiş yapmak için bu simgeye dokunmanız yeterli.

Samsung Galaxy Z Fold 3 gibi katlanabilir cihazlarda varsayılan Samsung klavyesinin bu düzen seçeneğini zaten sunduğunu belirtmekte fayda var. Ancak bazı kullanıcılar, tercih ettikleri Android klavyesi olarak Google'ın kendi Gboard'unu kullanmayı tercih ediyor.

Şu anda, özelliğin Gboard'un beta sürümünden standart uygulamaya geçmesinin ne kadar süreceği belli değil. Ayrıca henüz katlanabilir bir iPhone bulunmadığı için iOS sürümünde de yer almıyor.

Bir Google Pixel Fold'un yolda olduğuna dair doğrulama yapılmış olmasa da, yakın gelecekte böyle bir cihazla karşılaşacağımıza yönelik birçok işaret var. Gboard güncellemesi de bu yöndeki en son ipucu gibi görülebilir.