Google'ın G Suite Hesabı, Bitcoin İstedi!

Google'ın resmi bir Twitter hesabından gelen bu isteği yerine getirenler, baş ağrıtacak bir dolandırıcılığın kurbanı oldu!

Google'ın hesabı fena hacklendi!

Twitter'da dolaşan bir bitcoin sahtekarlığı, Google'ın resmi G Suite hesabını da vurdu. Firmanın verimlilik uygulamalarını tanıttığı hesap, dün itibariyle bir süre şöyle bir paylaşımda bulundu:

Google'ın G Suite Hesabı, Bitcoin İstedi!

Dolandırma amaçlı paylaşım, G Suite hesabını takip eden, Google'a güvenmesi muhtemel 800.000 takipçiye ulaştı. Paylaşımın yapılmasının üzerinden bir saat geçmeden Google devreye girdi ve paylaşımı sildi. Dolandırma amaçlı paylaşım, Google'ın tüm topluluğuna 10.000 bitcoin dağıttığını ve hatta Gsuite üzerinden kripto parayla ödeme yapabileceğinizi söylüyordu. Gönderide bitcoin gönderebileceğiniz bir adres de paylaşılıyor, adresinizi doğrulamanız için 0,1 BTC ile 2 BTC arası bir parayı göndermeniz isteniyordu.

Gönderiye göre 1 BTC ve üzerini gönderenler, yüzde 200 geri ödeme alacaktı.

Bu gönderide yazanları yapanların ciddi bir zarara uğramış olma ihtimali var, çünkü 0,1 bitcoin şu an 3.400 lira, 1 bitcoin ise 34.000 lira civarında.

Dün bu tür bir saldırıya uğrayan tek şirket Google değildi. Perakande devi Target de benzer bir hack'in kurbanı olurken geçtiğimiz haftalarda Hindistan'daki bir hükümet ajansı ve bazı politikacılar, benzer saldırılara maruz kaldılar.

Twitter, bitcoin sahtekarlıklarının platform üzerinde soruna neden olduğunu kabul ederken sorunu çözme sözü verdi. Bununla birlikte Google'ın hesabının hack'lenmesinin Google'ın güvenlik önlemleriyle ilgisi olup olmadığı bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları