Google'ın Project Fi planları mercek altında!

Google'ın mobil operatör olma planlarının detayları, keşfedilen bu uygulamada gizliymiş!

"Project Fi" ortaya çıkıyor!

Google'ın mobil sağlayıcı olma planlarını daha önce duymuştuk, ancak bu planların detayları hakkında pek bilgi sahibi değildik. Ancak Nexus 6'nın sistem imajında yapılan keşifler, Google'ın hizmeti hakkında önemli ipuçları verdi.

Android Police'in keşfettiği Google'ın mobil hizmetine ait uygulamada sabit ücretlendirme, yuvarlanan veri kullanımı, arama geçmişinize göre reklam gösterme ve birden fazla cihaz arasında paylaşılan veri havuzları gibi işlevler var. Siteye göre Google, mobil sağlayıcı olma girişimlerini Project Fi adı altında yürütüyor. Hizmetin son adı bu olmayabilir, ancak yapılan keşifler hizmete özel sunulacak olan uygulamanın onu aktifleştirmeye, hizmeti duraklatmaya veya devam ettirmeye, faturaları ödemeye, tarife değiştirmeye ve veri kullanımını takip etmeye yaradığını gösteriyor.

Detaylı incelemeler, Google'ın hizmeti Sprint ve T-Mobile'ın ağları üzerinden sunacağını söylüyor. Yani Google, hizmet gerçeğe dönüştüğünde bir sanal ağ operatörü (MVNO) halini alacak. Google'ın Project Fi telefonlarının Sprint ve T-Mobile ağları arasında sinyal gücüne göre geçiş yapabileceği, Şubat ayında ileri sürülmüştü. Çoğu MVNO gibi Project Fi de ağ kullanımını azaltmak için WiFi bağlantılarına öncelik verecek.

Her şey için sabit bir ücret sunacağı ileri sürülen Project Fi, çoğu Google hizmeti gibi size yönelik reklamlar sunmayı amaçlıyor. Android Police'e göre Google, bu iş için arama geçmişinize bakacak. Yani örneğin telefonla yemek ısmarladığınızda, ertesi gün yemekle ilgili reklamlar görmeniz mümkün olacak.

Project Fi hakkında daha fazla bilgiyi Mayıs ayındaki Google I/O geliştirici konferansında öğrenme ihtimalimiz yüksek.

Okuyucu Yorumları