Goolge, Android Market'e Desteğini Durduruyor

Pek ihtimal vermiyoruz ama eğer halen bu Android sürümünü kullanıyorsanız, artık Android Market'e veda etme vaktiniz geldi...

Android Market veda ediyor!

Google bugün yaptığı açıklamada Android 2.1 ve daha önceki sürümlerde bulunan Android Market uygulamasına olan desteği durdurduğunu açıkladı. Daha yeni cihazlarda Android Market evrimleşerek Google Play Store'a dönüşmüştü.

İşletim sisteminin daha yeni sürümleri olan 2.3.x Gingerbread ve 3.x Honeycomb'a olan destek daha önce kesilmişti ancak bu cihazlar Play Store'dan hala uygulama indirebilirler; sadece Play hizmetleri artık güncellenmiyor.

Bu değişiklik 30 Haziran'da devreye girecek. Orijinal Android Market uygulamasının teknik engellere sahip olması nedeniyle, bu uygulamayı kullanan cihazlar değişiklik konusunda bildirim alamayacak.

Neyse ki bu değişiklik, kullanıcıların çok küçük bir kısmını etkileyecek. Android 2.1 Eclair şu an yedi yıldan daha eski ve Google'ın aylık kullanım oranlarında gözükmüyor bile. Yani eski işletim sistemi yıllardır %0.1'den daha az oranda kullanılıyor. Bu yenilik, doğal olarak daha eski olan Cupcake ve Donut sürümlerini de etkileyecek.

Okuyucu Yorumları