Gran Turismo 7'nin "GT Sophy" adlı yapay zekası artık daha yetenekli

Gran Turismo 7'deki yapay zeka GT Sophy, PlayStation 5 kullanıcıları için geri döndü. Yeni sürüm, GT7'nin Spec II güncellemesinin bir parçası olarak geldi.

Gran Turismo 7'nin "GT Sophy" adlı yapay zekası artık daha yetenekli

Prototip çıkışından yaklaşık iki yıl ve herkese açık beta sürümünden sekiz ay sonra, Sony'nin Gran Turismo 7 için geliştirdiği GT Sophy yapay zekası geri döndü ve artık Gran Turismo Sophy 2.0 olarak adlandırılıyor. Sophy, 2 Kasım Çarşamba günü yayınlanacak GT7 Spec II Güncellemesinin bir parçası olarak tüm PlayStation 5 kullanıcılarına sunuluyor.

Sistemin geçtiğimiz Şubat ayındaki halka açık beta sürümünde yapay zeka, "Gran Turismo Sophy Race Together" etkinliğinde oyunun kullanıcı tabanının küçük bir kısmına karşı yarıştı.

Sony yöneticisi Michael Spranger yaptığı basın açıklamasında, "GT Sophy'yi, en iyi simülasyon yarış oyununda en iyi sürücülerden daha iyi performans gösterebilecek bir yapay zeka araştırma projesinden, tüm oyun oyuncularına genel yarış deneyimini geliştiren zorlu, insan benzeri bir rakip sağlayan işlevsel bir oyun özelliğine dönüştürdük" dedi.

Bu duyuruyla birlikte Sophy'nin kullanabileceği araç sayısı beta etkinliği sırasında mevcut olan dört modelden 340 araca yükseldi. Bu, oyuncuların GT Sophy'ye karşı oynanabilir oyun içi modellerin yüzde 95'iyle yarışabileceği ve CPU'nun aracını oyuncunun seçtiği modele göre seçeceği anlamına geliyor. Kullanamayacağı modellerin yüzde beşi, Dodge SRT Tomahawk VGT gibi bir avuç hiper özellikli özel otomobiller.

Oyuncular Hızlı Yarış modunda oyundaki ilerlemelerinden veya mevcut beceri seviyelerinden bağımsız olarak Sophy ile eşleşebiliyor.