GTA 5, Yapay Zeka ile Gerçek Hayata Uyarlandı; Ortaya Bakın Ne Çıktı...

GTA 5 için hazırlanan yeni bir çalışma, yapay zeka aracılığıyla efsane oyunu gerçek hayata sığdırmayı başardı. İşte ortaya çıkan şaşırtıcı sonuç...

GTA 5'e "gerçek hayat" dokunuşu

Son birkaç yılda oyunlarda daha iyi grafikler görüyoruz. Gelişen oyun teknolojileri ve buna ön ayak olan PC donanımları ile konsol bileşenleriyle beraber oyun dünyası gerçek yaşama bir adım daha yaklaştı.

Grand Theft Auto V realism modlarını da daha önceden görmüş olabilirsiniz, ancak muhtemelen bu kadar etkileyici olanla bugüne kadar karşılaşmadınız. Stephan Richter, Hassan Abu Alhaija ve Vladlen Koltun isimli 3 yapay zeka ve makine öğrenimi konusunda çalışan 3 kişi, GTA V'i, geleceğin oyunlarına da etki edebilecek yeni bir mod ile tanıştırıyor.

Cornell Üniversitesi öğrencileri tarafından hayata geçirilen bu projede GTA V oyun içi görüntüleri gerçek hayat ile kombinlenmiş ve ortaya şahane bir sonuç çıkmış. Sahne sahne analiz edilen oyun içi görüntüleri, gerçek hayat ile değiştiren ve bunu yine oyuna yansıtan öğrenciler, gerçek yaşamdan sokakları GTA V'e aktarmış.

Ortaya çıkan çalışmayı hemen yukarıdaki videoda görebilirsiniz. Hazırlanan bu çalışmayı yakında bir GTA V modu olarak görebilir miyiz, o kısmı şimdilik muamma. Ancak oyun gelişimine katkı sağlayacağı açık.

Okuyucu Yorumları