GTA Online'ın hile davası sonuçlandı

GTA Online'ın hile yapanlara karşı kanunlar önündeki mücadelesi devam ediyor!

GTA Online'da hile davası

GTA Online yayımcıları hâlâ hile yapanlara karşı dava silahlarını kullanıyorlar ve en son hareket ile beraber hilecilere ciddi bir darbe vurulmuş olabilir. Bir mahkemenin aldığı karara göre Florida vatandaşı Jhonny Perez, Elusive adlı, sınırsız para ve diğer hilelere imkan tanıyan ücretli bir hile aracını yaratmak ve paylaşmak suçu ile 150000$ hasar bedeli (ve 66869$ avukat bedeli) ödeyecek.

İddiaya göre Perez, Take-Two Interactive'in telifini ihlal etti, oyun dengesini bozdu ve dürüst oyuncular için deneyimi kötüleştirmek ile suçlanıyor.

Ceza ise varsayılan bir karar olarak gözüküyor. Perez, 2018 yılında Take-Two'nun kendisi ile iletişime geçmesi ardından Elusive'i kaldırmış ve geliri bir vakfa bağışlayacağını söylemişti ancak hileden ne kadar para kazandığını belirten belgeleri göstermesi istendiğinde bu belgeleri vermemişti. Take-Two, cevap alamaması ardından dava başvurusunda bulunmuştu.

Eleştirmenler, yayımcıları kanunları kötüye kullanmak, verilen hasarı abartarak hile geliştiricilerini kalıcı olarak ortadan kaldırmak ve geri kalanlarını korkutmak için kullanmak ile suçluyorlar. Ancak online hilelerin pek çok oyuncu için oyun deneyimini kötüleştirdiği kesin olan bir gerçek ve yayımcılar, kanuni kararların durumu değiştirmesine güveniyorlar.

Okuyucu Yorumları