GTA 5 on yıllık bir oyun olsa da, insanlar halen para verip satın almaya devam ediyor. Peki ama neden?

10 yıl önce piyasaya sürülen GTA 5, aradan geçen yıllara rağmen bugün halen insanların para verip satın aldığı bir oyun olmaya devam ediyor. Peki ama bu nasıl oluyor? Altında yatan nedenler ne?

İnsanlar, 10 yıllık GTA 5'i neden halen para verip satın alıyor?

Grand Theft Auto 5’in (GTA V) artık neredeyse 10 yaşında olduğunu ve üçüncü konsol neslinde halen muazzam bir hakimiyete sahip olduğunu görmek aslında şaşırtıcı bir durum. Peki ama insanlar halen para verip neden 10 yıllık bu oyunu alıp oynamaya devam ediyor?

Tabii ki benzer şekilde başarılı olan ve oynanmaya devam eden League of Legends gibi başka oyunlar da bulunuyor ancak GTA V ilk sunulduğunda amacı bu kadar uzun bir süre yaşamak değildi. GTA Online’ın, 2013 yılında, tekrar eden görevleri ve kaybolan verileri ile Los Santos’ta kötü bir gün geçirmek istediğinizde oynadığınız bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Oyunun etkileyici bir konuma gelmesi için pek çok yılın geçmesi gerekti.

Ancak geçen bütün yıllara rağmen, PS5 için GTA V pek çok farklı ülkede indirime girdi ve bir kez daha muazzam bir satın alma akımı başlattı. GTA V’in bu büyük başarısının arkasında ise büyük bir sır yok gibi gözüküyor. Bunun yerine tek kişilik oyun modunun uzun bir süredir sunulan diğer seçeneklere göre çok daha iyi yansıttığı pek çok farklı küçük özelliği bulunuyor.

Yardımcı karakterlerin açık dünyada yaşanan olaylar tarafından engellendiğinde konuşmayı durdurması ve sonrasında doğal bir şekilde cümlelerinin başına dönerek konuşmaya devam etmesi, sadece kısa bir süre önce Rockstar’ın diğer AAA rakipleri tarafından kullanılmaya başladı. Diğer açık dünya oyunları halen Los Santos’un inandırıcı bir şekilde düzenli olmayan yol yüzeylerine sahip değil. Ayrıca sinematik sahneler oyun sırasında neredeyse siz fark etmeden başlıyor ve etkileyici kamera hareketleri ile doğal bir şekilde ilerliyor.

Bütün bu detaylar bir oyunun 10 yıllık uzun bir süre boyunca rekabetçi bir şekilde varlığını sürdürmesi için yeterli değil. Ancak GTA V’in bu ufak detaylardan çok fazlası ile dolu olması, neredeyse tüm açık dünya rakiplerine karşı muazzam bir avantaja sahip olmasını sağlıyor. Bu detayların sayısı o kadar fazla ki, henüz tamamını kendi oyunlarında kullanmayı başaran bir rakibinin olmadığını bile rahatlıkla söyleyebiliriz. Tabii ki bütün bu detayların oluşmasında en büyük etkinin, Rockstar’ın neredeyse sonu gelmeyen bütçesi ve açık dünya oyunlarında sahip olduğu eşsiz geçmişi oluğu kesin. Bu yüzden PS5 ve Xbox Series X / S piyasaya çıktığında bile artık eskimiş olması gereken GTA V, halen rakiplerine meydan okuyabilecek bir seviyede kalmayı başardı.

Ancak GTA V’in başarısının sonsuza dek sürmeyeceğini de rahatlıkla söyleyebiliriz. Muhtemelen kısa bir süre içerisinde Los Santos’un yaşı kendini belli etmeye başlayacak. Ama umarız, o sırada GTA 6 çıkmış olacak ve rakiplerinin yakalama çabası tekrar başlayacak...