Guinness Dünya Rekorları'nın yeni üyesi: Eterna ile tanışın

Kocaman bir yaban mersini, gerçek dışı ağırlığı ve inanılması güç çapıyla dünyanın en ağır yaban mersini unvanını kazanarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

Guinness Dünya Rekorları'nın yeni üyesi: Eterna ile tanışın

Aslında küçük birer misket boyunda olmasına alıştığımız yaban mersinlerinin kocaman bir incir boyutlarına ulaşması çok sık karşılaşılan bir durum değil. Pinpon topu büyüklüğündeki yaban mersini, Kasım 2023'te Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinin Corindi kentinde Costa Group tarafından işletilen bir çiftlikte toplandı.

Şirket bu meyveyi Guinness Dünya Rekorları'na sundu ve kısa süre önce bunun şimdiye kadar kaydedilen en ağır yaban mersini olduğu onaylandı. Daha önceki rekor, 2020'de Batı Avustralya'da yetiştirilen 16,20 gramlık bir yaban mersini idi.

Bu yaban mersini, uzun raf ömrü ve büyük meyve boyutuyla Eterna olarak bilinen bir yaban mersini çeşidine ait. Yine de meyvenin boyutları, alışılmıştan çok ötedeydi.

Costa Group'ta Kıdemli Bahçıvanlık Uzmanı olan Brad Hocking "Bir çeşit olarak Eterna gerçekten harika bir tada ve sürekli olarak büyük meyvelere sahip. Bunu topladığımızda muhtemelen benzer büyüklükte yaklaşık 20 tane daha meyve vardı" diyor ve devam ediyor: "Bu gerçekten çok hoş bir meyve. Meyvesi büyük olsa da, birinci sınıf bir yaban mersini çeşidi geliştirirken bekleneceği gibi kalite veya lezzetten kesinlikle ödün vermiyor."