iPhone'un ekranını kırmızıya çeviren gizli 'gece görüşü' modu nasıl etkinleştirilir?

Çoğu iPhone kullanıcısının bilmediği bir özellik olan kırmızı gece görüşü modu nasıl etkinleştirilir? İşte adım adım kırmızı ekran moduna geçiş...

iPhone'un ekranını kırmızıya çeviren gizli 'gece görüşü' modu nasıl etkinleştirilir?

iPhone'unuzun ekranınızı kırmızıya çeviren gizli bir “gece görüşü” özelliğine sahip olduğunu biliyor muydunuz? Bu özellik, havalı görünmesinin ötesinde parlak ekranın zararlı etkisini azaltarak gece görüşünü artırmaya yardımcı oluyor.

Bu özellik geceleri ve ilk uyandığınızda oldukça faydalı bir özellik, zira iPhone'un normal ışığı yorgunluğa neden olduğu gibi gözlere de zarar verebiliyor. Elbette Apple'ın kullanıcıların gözlerini korumak için sunduğu tek özellik bu değil. Mavi ışığı azaltan Gece Modu, ekranı ortama göre ayarlayan True Tone veya beyazları siyaha çeviren karanlık mod gibi birçok yararlı özellik var.

Ancak iPhone ekranınızı kırmızıya çevirmenin daha farklı faydaları var. Bu rengin diğer ışık frekanslarına göre görülmesi daha zordur, bu nedenle gözlerinizi gerçekte olduğundan daha az parlak olduğunu düşünmesi için kandırır. Örneğin karanlık bir odada göz bebeklerinizin ışığa çok fazla uyum sağlaması gerekmez. Ayrıca, uzağa baktığınızda gözleriniz etrafınızdaki karanlığa daha hızlı adapte olur.

Bu gizli iPhone özelliği aynı zamanda yıldız haritası uygulamalarını kullanmanıza veya karanlıkta insanları rahatsız etmeden telefonunuzu kontrol etmenize de yardımcı olabilir. Peki bu özellik nasıl aktifleştiriyor? Bunun için yapılması gerekenler çok kolay.

İlk olarak iPhone'unuzdan Ayarlar'ı açın ve Erişebilirlik bölümüne gidin. Buradan Ekran ve Metin Puntosu'na tıklayın ve Renk Filtreleri kısmında bulunan ayarı açın. Daha sonrasında Renk Tonu seçeneğini seçin ve Yoğunluk kaydırıcısını en sağ konuma getirin. Hepsi bu kadar.

Ayrıca bu özelliği daha hızlı aktifleştirmek için Ayarlar'daki Denetim Merkezi'ne Erişebilirlik Kestirmeleri'ni ekleyebilirsiniz. Veya Siri'ye renk filtrelerini etkinleştirmesini veya devre dışı bırakmasını da söyleme imkanınız var.