Güney Kore Kripto Düzenlemelerini Hızlandırıyor

Güney Kore, FTX çöküşü sonrasında kripto düzenlemelerini hızlandırdı.

Güney Kore Kripto Düzenlemelerini Hızlandırıyor

Kısa bir süre öncesine kadar dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası konumunda olan FTX’in çöküşüyle devletler harekete geçti. Güney Kore, FTX çöküşü sonrasında kripto düzenlemelerini hızlandırdı.

Güney Kore, kripto para borsası FTX’in çöküşü sonrasında kripto düzenlemesi üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı. Güney Kore’nin Finansal Hizmetler Komisyonu’ndan bir yetkili, haksız ticaretin düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Güney Kore kripto üzerindeki denetimlerini artırmak adına yeni adımlar atıyor. Yapılan son açıklamada, kripto para borsası FTX’in çöküşü sonrasında yatırımcıların mağdur olmaması adına kripto düzenlemelerini hızlandırıldığı belirtildi.

Yayımlanan rapora, Terraform Labs’ın Mayıs 2022’de çöküşüne de referans verildi. Güney Kore’nin Finansal Hizmetler Komisyonu’nun kıdemli başkan yardımcısı Lee Myung-soon, kripto para piyasalarında yaşanan düşüşler devam ederken, kripto şirketlerinin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtti. Myung-soon açıklamasında Terra, Celsius ve FTX gibi kripto şirketlerinin iflas etmesiyle birlikte 2022 yılı içinde kriptonun güvenilirliğinin azaldığını dile getirdi.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu başkan yardımcısı Kim So-young, “Mevcut piyasa şartlarında önceliklerinin kullanıcıları korumak olduğunu ve bu nedenle kripto düzenlemesi üzerindeki çalışmalarımızı hızlandırdık.” dedi.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.