Hack ile ortaya çıkan Hotfile gerçeği!

Bir dönemin dosya paylaşım devi Hotfile, Sony'nin hack'lenmesiyle birlikte yine gündeme oturdu!

Gizlenen Hotfile gerçeği!

MPAA (Amerikan Sinema Filmleri Derneği), son yıllarda korsanı durdurmak için bütün gücüyle çalışıyor ve çabalıyor. Bu çalışmalar sonucunda birçok dava açıldı, polis baskınları yapıldı ve hatta zaman zaman internet filtrelemelerine başvuruldu.

Kuruluşun yöntemleri çok kez tartışıldı ancak MPAA, The Pirate Bay, Hotfile gibi büyük hedefleri gözüne kestirip kapattırmaktan geri durmadı. Sony'nin epostalarının ve verilerinin internete sızması ise ilginç bir detayı ortaya çıkardı.

Epostalarda Sony'nin bir avukatının, Hotfile kapatılırken kesilen cezanın, açıklandığı gibi 80 milyon dolar değil, sadece 4 milyon dolar olduğunu söylüyor. isoHunt ve TorrentSpy hakkında konuşulan 110 milyon dolarlık anlaşmanın da korsancılıktan caydırmak için abartılmış olma ihtimali var.

Sızan epostalar, Hotfile'ın 4 milyon dolarlık ödemeyi üç defada, tam olarak ödediğini gösteriyor. MPAA, girişimlerinin boşa gitmemesi için kaybı kabul etmiş görünüyor. Bunun yanında MPAA gibi kuruluşlar korsanı halının altına süpürmeye çalışsa da, onun büyümesini engelleyemiyorlar.

Okuyucu Yorumları