Hangi AirPods Size Göre; hangisini almalı? Piyasadaki 3 farklı AirPods modelini karşılaştırdık...

Bugün piyasada 3 farklı AirPods modeli bulmak mümkün: AirPods (2’inci Nesil), AirPods (3’incü Nesil) ve AirPods Pro (2.’inci Nesil). Peki ama hangisini almak daha mantıklı? Üç modeli karşılaştırdık, cevabı bulmaya çalıştık...

Hangi AirPods’u satın almalı?

Apple'ın AirPods Pro kablosuz kulaklıklarının en yeni sürümü, 2019'da tanıtılan orijinal modelin yerini alarak 23 Eylül'den itibaren satışa sunulacak. 2’inci nesil AirPods Pro, geliştirilmiş gürültü engelleme, daha hassas dokunmatik kontroller, daha iyi uzamsal ses ve yüzde 20 daha fazla pil ömrü vadediyor.

Yeni Pro modeli piyasaya sürüldüğünde, revize edilmiş AirPods serisi 3 farklı model içerecek: 129 dolarlık giriş seviyesi AirPods (2’inci Nesil), 179 dolarlık orta sınıf AirPods (3’incü Nesil) ve 249 dolarlık üst düzey AirPods Pro (2.’inci Nesil). Apple ayrıca AirPods Max (549 dolar) adı verilen ve ses tutkunlarına yönelik 1’inci sınıf sese sahip bir kulak üstü AirPods modeli de satıyor. Ancak bu modeli diğer üçünden ayırmak daha doğru olacaktır.

Tüm AirPods'lar Apple aygıtlarıyla sorunsuz eşleşmeye ve Bluetooth bağlantısına izin veriyor. Bununla birlikte, pil ömrü, tasarım ve ses performansı söz konusu olduğunda her biri farklılık gösteriyor. Hangi AirPods'un size uygun olduğuna karar vermenize yardımcı olmak için her kulaklık modelinin temel özelliklerini ve Türkiye fiyatlarını sizler için derledik.

AirPods (2'inci Nesil) AirPods (3'üncü Nesil) AirPods Pro (2'inci Nesil)
Fiyat 2999 TL 3999 TL - 4199 TL 5399 TL
Şarj Kutusu Lightning şarj kutusu Kablosuz MagSafe şarj kutusu ya da Lightning şarj kutusu Kablosuz MagSafe şarj kutusu
Batarya 5 saate kadar 6 saate kadar 6 saate kadar
Şarj Kutusu 24 saate kadar 30 saate kadar 30 saate kadar
Kulak Tipi Silikonsuz kulak başlığı Silikonsuz kulak başlığı 4 silikonlu kulak boyutu
Ter ve Su Koruması Yok IPX4 IPX4
Uzamsal Ses Yok Var Var
Adaptive EQ Yok Var Var
Aktif Gürültü Engelleme Yok Yok Var
Apple İşlemci H1 H1 H2
Bluetooth Versiyon 5.0 5.0 5.3

Hangi AirPods Modelini Satın Almalısınız?

AirPods (2’inci Nesil) kablosuz şarj, gürültü engelleme, suya/terlemeye dayanıklılık veya uzamsal sese ihtiyaç duymayan, düşük bütçeli müşteriler için uygun. Temel dinleme için yeterli, ancak müziği çevresel ses benzeri efektlerle duymak isteyenler için ideal değil. Fiyatı 129 dolar olarak belirtilmiş olsa da, genellikle 99 dolara satılmaktadır. Ülkemizde ise 2 bin 999 TL fiyatla satışa sunuluyor.

3’üncü nesil AirPods'un daha uzun pil süresi, suya dayanıklılık ve kablosuz şarj kutusu gibi avantajları, karşılayabiliyorsanız ekstra para ödemeye değer. Ayrıca daha pahalı olan AirPods Pro ile aynı pil ömrüne sahip olmasına rağmen bu modelde gürültü engelleme özelliği bulunmuyor. 3’üncü nesil AirPods genellikle 150 dolara satılıyor. Bu kulaklığı da ülkemizde 3 bin 999 TL ve 4 bin 199 TL aralığındaki fiyatlarla satın alabiliyorsunuz.

En iyi AirPods deneyimi için fazladan ödeme yapmayı göze alan alıcıların ise AirPods Pro'yu tercih etmesi daha yerinde olabilir. Bu cihaz, aktif gürültü engelleme özelliği ve daha iyi uyum için silikon uçları değiştirme olanağı sunuyor. Fiyatı 249 dolar, ancak özellikle toplu taşıma ile işe gidip gelen veya gürültülü bir ortamlarda müzik dinleyen biriyseniz size en iyi performansı sunacaktır. AirPods Pro’nun Türkiye fiyatı ise 5 bin 399 TL.