Hangi cep, ne kadar radyasyon yayıyor?

Ucuz - pahalı ayırmadan, şu an kullanılan 130 akıllı telefonu, SAR değerlerine göre sıraladık...

130 telefon ve SAR değerleri!

Yeni bir telefon alırken işlemcisine, RAM miktarına, ekran çözünürlüğüne ve daha pek çok teknik özelliğe dikkat ediyoruz ve bütçemize uygun en iyi telefonu almaya çalışıyoruz. Ama işin içinde bir de, pek çoğumuzun görmezden geldiği SAR değeri gerçeği var.

SAR değeri, en basit haliyle, bir telefonun yaydığı radyasyon miktarı olarak tanımlanabilir. Kabul edilen maksimum limit 2 W/kg ve günümüzün telefonları bu değerin altına zaten iniyor. Ama sınır değere çok yakın modeller olduğu gibi, diplerde dolaşan ve neredeyse hiç radyasyon yaymayan modeller de var. Tabi burada tanınmış markaların modellerinden bahsediyoruz; Çin malı sahte telefonlardan uzak durmanız gerektiğini tekrarlamamıza herhalde gerek yok.

Bu makalemizde, ucuz ya da pahalı olmasına bakmadan, şu an kullanılan 130 popüler akıllı telefonu, SAR değerlerine göre sıraladık. Galerimizde, bahsi geçen 130 modelin SAR değerlerini, geri sayımda incelemeniz mümkün. Bilmeniz gereken sadece şu: SAR değeri ne kadar düşükse, o telefon daha az radyasyon yayıyor demektir.

İşte 130 popüler akıllı cep telefonu ve SAR değerleri. Tıklayın...

Okuyucu Yorumları