Hangi Samsung telefonlar Android 14'ü alacak? Android 14, hangi Galaxy modeline ne zaman gelecek?

Samsung Galaxy telefon kullanıcıları, cihazlarının Android 14'e güncellenip güncellenmeyeceğini merak ediyor. İşte Android 14 (OneUI 6.0) güncellemesini alacak Samsung Galaxy modelleri ve ne zaman güncellenecekleri...

Hangi Samsung telefonlar Android 14'ü alacak?

Android 14’ün bu yıl piyasaya çıkmasıyla beraber, Samsung Galaxy telefon sahipleri de önümüzdeki aylarda bazı yeni özelliklerle karşılaşmayı bekliyor. Peki ama hangi Samsung cep telefonu modelleri Android 14 ve OneUI 6 güncellemesini alacak?

Samsung, telefonlarının her birinden kaç yıl güncelleme bekleyebileceğinizi belirtmiş olmasından dolayı hangi cihazların güncellemeleri alacağı bir sır değil. Ancak SamMobile tarafından yapılan bir çalışma, Android 14 güncellemelerini alacak tüm telefonların bir listesini oluşturdu.

Bu liste, Samsung Galaxy S21 FE ve tabii ki Samsung Galaxy S23 serisi dahil olmak üzere Samsung Galaxy S21'den itibaren tüm Galaxy S modellerini içeriyor. Samsung Galaxy Z Fold 4 ve Samsung Galaxy Z Flip 4, Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Samsung Galaxy Z Flip 3 de Android 14’e güncellenecek.

Android 14 alacak Galaxy A, M ve F serisi telefonlar

Samsung amiral gemilerinin dışında, Galaxy A73, A72, A54, A53, A52, A52 5G, A52s, A34, A33, A24, A23, A14, A13 ve Galaxy A04s dahil olmak üzere çok sayıda Galaxy A modeli de Android 14’e güncellenecek.

M serisinde ise Galaxy M54, M53 5G, M33 5G ve M23’ün Android 14 güncellemesini almasını bekleyebilirsiniz. Galaxy F serisinde ide Galaxy F54, Galaksi F23 ve Galaxy F14 5G’nin güncellenmesi bekleniyor. Son olarak, Samsung Galaxy Xcover 6 Pro'nun da güncellemesini bekliyor.

Galaxy A73

Android 14 için telefon listesi bu kadar olsa da, Samsung Galaxy Tab S8, Samsung Galaxy Tab S8 Plus ve Samsung Galaxy Tab S8 Ultra’nın da güncelleme almasını bekliyoruz.

Android 14, Samsung telefonlara ne zaman gelecek?

Ne yazık ki, bu cihazların Android 14 güncellemelerini tam olarak ne zaman alacağını öğrenmek için bir süre daha beklememiz gerekecek. Tamamlanmış işletim sistemi güncellemesi muhtemelen Ağustos veya Eylül’de, ilk olarak Google Pixel cihazlarına sunulacak. Ancak geçmişteki örneklere bakarsak, Samsung telefonlarının güncellemeyi alması için muhtemelen ek olarak iki veya üç ay daha gerekecek.

Samsung Galaxy S23 serisi muhtemelen sıradaki ilk telefonlar olacak ve Ekim veya Kasım aylarında güncellemeyi alacakları tahmin edilebilir. Yaklaşan Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Samsung Galaxy Z Flip 5; Samsung Galaxy Z Flip 4 ve Z Fold 4 ile aynı anda güncellemeyi alabilir.

Ardından, Android 14 güncellemesi listesinde, daha yeni ve daha öne çıkan cihazlara öncelik verilmesinin muhtemel olduğu, diğer modellerin ise kademeli olarak güncellemeyi alacakları düşünülüyor.

Samsung kullanıcılarının alacağı güncelleme ile Pixel telefonlardaki Android 14 tamamen aynı olmayacak. Samsung’un güncellemesi, tabii ki kendi geliştirmelerini içerecek olan Samsung One UI 6.0 ile sunulacak.

Hangi iyileştirmelerin Samsung sürümünde yer alacağı henüz kesin olarak bilinmiyor, ancak Android 14’ün öne çıkan özellikleri arasında kilit ekranınızı daha iyi özelleştirme yeteneği, cihazı daha güvenli hale getirmek için dışarıdan uygulama yüklemede yapılan değişiklikler ve ana anahtarlar için tam destek yer alıyor. Ayrıca ana sayfa ve kilit ekranları için farklı canlı duvar kağıtları ayarlama imkanı ve daha pek çok farklı iyileştirme bulunuyor. Samsung’un bu güncellemeyi One UI’nin görünümünü değiştirmek için bir fırsat olarak değerlendirmesi de mümkün olabilir.