Hangi Windows güvenli? Hangisi değil?

Windows XP, Windows Vista ve Windows 7... 3 Windows içerisinde en güvensizi sizce hangisi?

En güvensiz Windows hangisi?

Microsoft'un yayınladığı güvenlik raporları, olayları ve işletim sistemlerinin durumunu ortaya koyuyor.

8.'si yayınlanan raporda Windows 7'nin Windows XP'den çok daha güvenli olduğu ortaya konuluyor. Ancak 32 ve 64 bit XP'ler arasında da büyük güvenlik farkı dikkat çekiyor.

64 bit Windows 7 ve Windows Vista SP2'ye bütün diğer işletim sistemlerinden daha az zararlı uygulama bulaşıyor. Bu işletim sistemlerinin 32 bit sürümlerinin de güvenliği Windows XP SP3'ün yaklaşık 2 katı olarak göze çarpıyor.

Açıklar işletim sisteminde mi, uygulamalarda mı?

Açıklar işletim sisteminde mi, uygulamalarda mı?
Zararlı yazılımlar her yerden sızıyor

Yapılan araştırmaya göre şirket içi ağlarda güvenlik önlemleri olmadan yapılan paylaşımlar, solucan türü zararlıların hızla yayılmasına yardımcı oluyor.

Windows XP'de Microsoft ürünleri güvenlik açıklarının yüzde 55.3'ünden sorumlu. Yani kusur oranı yarı yarıya denebilir. Windows Vista ve Windows 7'de ise bu oran sadece yüzde 24.6 oluyor.

Günümüzde işletim sistemleri daha güvenli hale gelirken, zararlı yazılımlar da daha karmaşık hale geliyor. Zararlı yazılımlar bulut bilgi işlemin karanlık türü olan botnetler aracılığıyla hızla yayılıyor. Microsoft, 8. güvenlik araştırmasının sonuçlarında bu tür bilgilere ve alınması gereken önlemlere de büyük önem veriyor.

Okuyucu Yorumları