Hastalar özel bir web tarayıcı: Staybl, elleri titreyen kullanıcıların internette gezinme derdini sona erdirmeyi amaçlıyor

Elleri titreyen hastalar için internette gezinmeyi kolaylaştıran bir web tarayıcı geliştirildi. Staybl isimli tarayıcı, özellikle Parkinson gibi hastalıklara sahip olanları rahatlatacak özelliklere sahip.

Hastalara özel bir web tarayıcı

Son yıllarda yazılım ve donanım geliştiren firmalar için erişilebilirlik önemli bir odak noktası haline geldi. Twitter'da resimler için alternatif metin, Forza Horizon 5'in Amerikan ve İngiliz İşaret Dili desteği ve Windows 11'de sesle yazma özelliği bulunuyor. Son olarak da, titremesi olan kişilerin (Parkinsok hastalığı gibi) dokunmatik cihazları - bu durumda bir iPad'i - nispeten kolaylıkla kullanmalarını sağlayan ücretsiz bir mobil tarayıcı ortaya çıktı.

Staybl, Parkinson ve Huntington hastalığı gibi motor rahatsızlıklar nedeniyle el titremesi yaşayan kişilerin iPad'leri daha kolay kullanmalarını sağlayan bir web tarayıcısı. Mevcut teknolojileri kullanan oldukça akıllı bir çözüm olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Staybl iPad'lerin istem dışı sallanmasını belirlemek için ivmeölçer kullanıyor ve aldığı bilgilere göre dengeleyici etki için ekranı diğer yönde sallıyor. Kullanım kolaylığı için büyük düğmeler, yüksek kontrastlı renk şemaları ve yapılandırılabilir ayarlar bulunuyor.

Tarayıcı, Havas Creative firması tarafından ABD ve Almanya'daki tıp uzmanlarıyla beraber geliştirildi. Şu an itibariyle, iPadOS 14 veya üzeri olması koşuluyla yalnızca iPad için kullanılabilir durumda; ancak şirket çözümünü diğer platformlara da taşımayı planlıyor.

Staybl tarayıcısını buradan yükleyip deneyebilirsiniz.