Hayır, bu yüz bir filmden değil, aslında her gün görebileceğiniz bir canlının yüzü

Bu fotoğraf filmlerden fırlayan bir canavara ait değil. Aksine, gerçek hayattan, gerçek bir canlıya ait...

Bu yüz bir filmden değil, her gün görebileceğiniz bir canlının yüzü

Hemen aşağıda göreceğiniz fotoğraf, film ve dizilerde karşımıza çıkan yaratıklardan yeni birisine ait değil. Bu fotoğraf gerçek hayata dair; bir karıncanın yakın plan fotoğrafı.

Göz kamaştırıcı fotoğraf, Nikon'un Küçük Dünya Fotomikrografi Yarışması'ndaki 57 yarışmacıdan biriydi. Korkutucu görünen portre, Litvanyalı bir fotoğrafçı olan Eugenijus Kavaliauskas tarafından çekildi.

CNN’in haberine göre bu fotoğraf, "mikroskop aracılığıyla fotoğrafçılıkta mükemmelliği tanımayı" amaçlayan yarışmanın 48. yılında yarıştı. Nikon, 2022 yılında yarışmaya 72 ülkeden yaklaşık 1.300 başvuru aldığını söylüyor.

Web sitesine göre Kavaliauskas, böceklere yönelmeden önce kuş fotoğrafçısı olarak çalışıyordu. Koyu kırmızı gözlerle ve kızgın bir ifadeyle tamamlanan şok edici karınca yakın çekimini yakalamak için yansıyan ışığı kullandı.

Görüntü internette hemen viral olsa da, Kavaliauskas yarışmada birincilik ödülünü alamadı. Bu onur Madagaskarlı dev bir gündüz gekosunun ön pençesinin güzel bir floresan görüntüsünü oluşturan İsveçli fotoğrafçılar Grigorii Timin ve Michel Milinkovitch'e gitti. Aşağıda da görebileceğiniz fotoğrafta elin minik damarlarını ve kemiklerini belgelemek için 63x büyütme kullandılar.

Yarışmaya katılan tüm ilginç fotoğrafları buraya tıklayarak görebilirsiniz...