Polisi alarma geçiren gizemli aramanın arkasından çıkan "kişi" herkesi şaşırttı

Polislerin kafasını karıştıran gizemli acil çağrının arkasında büyük bir sürpriz çıktı: Hayvanat bahçesindeki bir maymun...

Polisi alarma geçiren gizemli aramanın arkasından çıkan sürpriz

13 Ağustos tarihinde gizemli bir 911 (ABD'nin 112'si) çağrısı polislerin kafalarını karıştırdı. Bağlantıyı kaybettikten sonra, kaynağı araştırdılar ve aramanın, hiçbir bakıcının aramayı üstlenmediği bir hayvanat bahçesinden yapıldığını buldular. Araştırma derinleştikçe, 10 aylık bir kapuçin maymununun bir cep telefonunu çaldığı ortaya çıktı.

San Luis Obispo İlçesi Şerif Ofisi, Route isimli kapuçinin teknolojik maceraları hakkındaki bir Facebook gönderisinde, "Bize Kapuçin maymunlarının çok meraklı oldukları ve her şeyi kapıp sadece düğmelere bastıkları söylendi" deniyor. Gönderi şöyle devam ediyor: "Ve Route bunu yaptı... şans eseri, bizi aramak için doğru numara kombinasyonunu seçmişti."

Route'un küçük hırsızlığı, bakıcıların hayvanat bahçesinin büyük arazisinde ulaşım için kullandıkları golf arabasında gerçekleşti. Genç kapuçin telefonu kaptığında, Hayvanat Bahçesi müdür yardımcısı Lisa Jackson'ın yanında, aracın içerisindeydi.

CBC’nin bildirdiğine göre Jackson, As It Happens konuk sunucusu Susan Bonner ile yaptığı röportajda, "O sadece arabamda bir yolcuydu, biz yolda gidiyorduk ve telefonu kaptı" dedi ve ekledi: “O her zaman meraklıdır ve bu yüzden şaşırmadım. Telefonu aldı, geri koydu ve sonra o ve ben işimize baktık."